24-01-2022

Лізинг комерційної нерухомості перед орендою

офіс

Дуже популярним останнім часом став лізинг офісів. Це така сама оренда офісів від власників клієнтами, але умови трохи інші.

Особливості

Відрізняється лізинг і зажадав від кредиту. Відмінність у тому, що у права володіння предметом лізингу компанія входить лише після того, як термін договору закінчиться, за залишковою вартістю, яка обумовлюється відразу ж під час укладання угоди. Оренда відрізняється з лізингом тим, що після її закінчення, викупу майна, що знаходилося в оренді, не відбувається. Системи платежів завжди відрізняються.

Класична угода передбачає укладання договорів між чотирма сторонами. Насправді один учасник угоди може у кількох аспектах, що законом не забороняється. Компанія лізингу є першим учасником, вона набуває майна у продавця, укладаючи з ним договір обслуговування. Вона ж віддає майно у довгострокову оренду лізингоодержувачу за встановлену плату, про що укладається ще один договір. У ньому вказується термін договору, строки та суми виплат та залишкова вартість офісу, за яку її викупить лізингоодержувач.

Останнім учасником є ​​страховик, який страхує майно весь термін договору. Власником залишається лізингодавець, який при затримці двох та більше виплат поспіль може договір розірвати в односторонньому порядку, продати майно на вторинному ринку та повернути свої гроші.

Переваги

Перевагою для лізингоодержувача є подвійна податкова вигода: виплати за оренду буде віднесено на собівартість, амортизація нараховується прискорено, використовуючи коефіцієнт. Це дозволяє зменшувати базу, що оподатковується, з податку на прибуток. Податок на додану вартість повертається при сплаті до бюджету. Схема платежів змінюється з допомогою прискорення амортизації тому виходить потрійне зниження відрахувань весь термін лізингу.

Ще однією перевагою є точне знання розмірів виплат та їх термінів. Це дозволяє спланувати витрати та спрощує планування виробництва та ведення звітності податкової та бухгалтерської. Лише за останні два роки на третину збільшився попит на лізинг виробничих площ, офісів та торгових приміщень.

Інтерес цей цілком зрозумілий, адже цей варіант дозволяє без значних витрат оформляти оренду, а потім ставати власником будівель. Будинки надаються лізингоодержувачу з урахуванням тих вимог, які він до них пред'являє, оскільки спочатку складається заявка, а вже потім компанія лізингу набуває необхідної нерухомості.

Раніше ми розповіли як створити комфортабельну робочу атмосферу в офісі.

Автор: Олександр Бєлов