24-01-2013

Компанія Ernst&Young підготувала звіт на тему «Інвестиційна привабливість ринку нерухомості»

апартаменти

За підсумками досліджень, проведених у 2012 році, експерти вважають ринок нерухомості України вельми привабливим для закордонних інвесторів. Вони також прогнозують підвищення активності на ринку української нерухомості у 2013 році.

Згідно зі статистикою, 80% опитаних вважають, що українські об'єкти нерухомості будуть цікавими для багатьох іноземних інвесторів у 2013 році. Крім того, 65% учасників опитування впевнені в тому, що порівняно з 2012 роком цього року закордонні інвестиції в нерухомість України помітно зростуть. У звіті також йдеться про те, що, на думку 70% інвесторів, кількість угод М&A в Україні помітно перевищить обсяги 2012 року. При цьому 60% респондентів віддають перевагу торговій нерухомості. Близько 90% респондентів вважають, що обмеження доступу до боргового фінансування буде серйозною перешкодою для проведення угод.

Згідно з результатами дослідження, 80% респондентів також говорять про те, що найімовірніше терміни погашення проблемних кредитів будуть продовжуватися банками.

Сергій Кекух, старший менеджер відділу послуг у галузі нерухомості компанії Ernst&Young, розповів, що у 2012 році Україна вперше брала участь у програмі дослідження інвестиційної привабливості ринку нерухомості. Він також зазначив, що ринок нерухомості України становить інтерес для 80% зарубіжних інвесторів, незважаючи на невизначеність напряму розвитку світової економіки. Сергій Кекух стверджує, що торговий сегмент є найперспективнішим для інвестування, оскільки, незважаючи на загальне уповільнення економічного зростання, на ринку торгових приміщень, як і раніше, спостерігається позитивна динаміка.

За матеріалами agent.ua.