23-11-2016

Ймовірне підводне каміння у бізнесі по здачі квартир

оренда квартири

З кожним роком все більше власників квартир вдаються до самостійної здачі квартири в оренду за допомогою розміщення оголошення в інтернеті.

Власник, який здає в оренду квартиру та отримує за це гроші, стає учасником цивільно-правових відносин. І в таких відносинах є деякі ризики, які слід враховувати та уникати можливих негативних наслідків. Для вибору потрібного наймача слід витратити багато зусиль і часу, та й великий шанс натрапити на шахрайські схеми.

Тому співпраця зі спеціальною організацією – агентством нерухомості убезпечить господаря від негативних моментів за бажання здати квартиру в оренду. Крім того, більшість агентств надає свої послуги власнику житла безкоштовно, за них платитиме той, хто бажає орендувати квартиру. Водночас грамотно складений договір найму квартири стає своєрідною гарантією від непередбачених випадків. А їх буває чимало.

Часто господареві після повіту квартирантів дістається неоплачений рахунок по міжміському зв'язку, адже це можна передбачити, відключивши «8-ку». За кілька днів до закінчення терміну оренди потрібно обов'язково перевірити лічильники, щоб не мати надалі великих рахунків від організацій енергозбуту, а за наявності великої витрати електроенергії, довести до відома осіб, які проживали в квартирі.

З практики здачі квартир в оренду випливає висновок про часто ігнорування квартирантами прохань господарів про дбайливе ставлення до майна та стан самої квартири. Практично завжди з'являються подряпини на меблі, битий посуд, зіпсована побутова техніка і т. п. У зв'язку з цим не варто залишати в квартиру, що здається, майно, що представляє для вас якусь цінність. Стан квартири передбачається в одному із пунктів договору найму житла.

Автор: Олександр Бєлов