23-02-2016

Як відкрити квітковий магазин – бізнес із задоволенням

відкрити квітковий магазин

Квітковий бізнес приваблює багатьох людей своєю красою та непоганим прибутком. Звичайно, продаючи квіти оптом, ви не отримаєте такого задоволення, як від роздрібного продажу, але при цьому можна дуже добре заробляти та розширюватись.

Підприємцю, що починає, відкриває квітковий магазин в першу чергу необхідно знайти найбільш підходяще Приміщення, зробити це буде дуже непросто. На даний момент у кожному місті всі прибуткові місця давно зайняті конкурентами, тому вам доведеться шукати щось менш прибуткове або чекати поки що добре місце звільнитися, але в такому випадку не розраховуйте на низьку вартість оренди. Вибір хорошого місця це основне завдання, від якого залежатиме успіх вашого бізнесу. У гарному квітковому магазині має бути три кімнати, основна для продажу, склад та для роботи флористів.

На другому етапі буде обладнання орендованої площі. Насамперед необхідно придбати зручні меблі для торгівлі, на яких виставлятимуться готові композиції. Кращим варіантом буде замовити меблі, це дозволить зробити її найбільш підходящим під стиль торгового залу. Якщо вас цікавить продаж квітів оптом, то в такому разі потрібно буде обладнати склад для більш компактного зберігання великої кількості кольорів. Для того, щоб товар зберігався якомога довше, необхідно придбати спеціальні холодильні камери, для квітів.

Наступним етапом буде вибір хороших фахівців, від яких залежатиме дуже багато. Для гарного квіткового магазину потрібні справжні професіонали своєї справи, які зможуть складати гарні букети для різних урочистих заходів, робити витончені композиції до складу яких входитимуть як живі, так і висушені рослини. Для магазину буде потрібний хороший продавець-консультант, який завжди зможе допомогти своїм клієнтам з вибором найбільш відповідного букета.

Якщо ви хочете бути успішним у цьому найцікавішому бізнесі, то в такому разі слід задуматися про гарний асортимент. Але при цьому не слід забувати про короткий термін зберігання квітів, за який потрібно встигати їх розпродати. У будь-якому квітковому магазині основну масу складають троянди, які мають найбільший попит, тому їх має бути найбільше. Але не варто забувати і про комбіновані букети, яких має бути багато і вони мають бути красивими та оригінальними. Покупець, який заходить у квітковий магазин, повинен побачити ширину та глибину асортименту, тоді йому стане цікаво, він зможе вибрати те, що потрібно і здійснити покупку.

Відкриваючи квітковий магазин, будьте уважними та ніколи не поспішайте! Для початку потрібно все добре обміркувати та дізнатися, а потім лише приймати якісь рішення та діяти. Найпростіше буде продавати живі квіти оптом, але для цього потрібно напрацювати постійних клієнтів, які робитимуть великі замовлення і не підводитимуть вас з термінами оплати, інакше ймовірність збитків зросте.

Підготував: Олександр Бєлов