23-02-2022

У вас є вільне підвальне приміщення? Продайте це вигідно!

ресторан у підвалі

Продаж підвальних приміщень останніми роками переживає справжній бум. І це не дивно. Відносячись до об'єктам комерційної нерухомостіТакі приміщення під продаж виходять вигідним капіталовкладенням для всіх, хто думає про майбутнє і планує використовувати площу під різні види бізнесу.

Які ж переваги продажу підвальних приміщень із позиції власника?

Маючи у власності нежитловий об'єкт нерухомості, продавець отримує можливість укласти прибуткову угоду щодо її продажу. Чинники, що підвищують цінність об'єкта продажу підвальних приміщень можуть бути різними.

Залежно від призначення - з якою метою і для організації якого виду діяльності купується нежитлове приміщення в підвалі, для покупця здебільшого важливо:

  1. Територіальне розташування будівлі. Особливо на цей критерій звертають увагу ті, хто планує використовувати підвальне приміщення під ресторанний бізнес чи магазини. Потік відвідувачів формується не тільки за рахунок класу закладу та рівня послуг, але й зручного місця розташування з гарною прохідністю.
  2. Площа та планування, а також можливість перепланування приміщення відповідно до потреб бізнесу.
  3. Стан та зовнішній вигляд тієї будівлі, де здійснюється продаж підвального приміщення. Якщо майбутня діяльність передбачає регулярні візити клієнтів, то презентабельність будівлі загалом додає суттєвий плюс об'єкту продажу.
  4. Наявність під'їзду та місць для паркування, транспортна розв'язка, що знаходиться близько, також сприяють попиту.

Переваги продажу підвальних приміщень з позиції покупця

Приміщення, що знаходяться в підвальній частині будівлі відрізняються прийнятним рівнем вартості і є вигідною альтернативою купівлі та оренді площ на перших і цокольних поверхах. У той же час вони мало відрізняються за основними споживчими властивостями від останніх, а часом і перевершують їх.

Таке можливе, якщо приміщення купується, наприклад, під кафе, бар і т. п. Підвальне приміщення в цьому випадку можна вигідно обіграти, створивши ексклюзивний дизайнерський інтер'єр, що додасть закладу популярності.

Раніше ми розповіли про реальних способах продаж комерційної нерухомості.

Автор: Олександр Бєлов