22-07-2020

Реальні способи продажу комерційної нерухомості

двері: вибір рішення

Ринок нерухомості постійно змінюється та доповнюється новими пропозиціями. На поточному етапі розвитку можливі наступні операції з нерухомістю: продаж, купівля, обмін та оренда.

Більшість людей думають, що даний операції можливі лише житловою нерухомістю. Однак на практиці є можливість здійснення вищеописаних послуг з комерційною нерухомістю.

Що розуміється під терміном комерційна нерухомість? Сюди можна зарахувати все нерухоме майно, що є об'єктом бізнесу чи підприємницької діяльності будь-якого характеру. До таких об'єктів відносять:

  1. Склади.
  2. Офіси.
  3. Торгові площі.
  4. Будинки.
  5. Земельні ділянки.

Умовою для його імені, як комерційна нерухомість, є пряме чи опосередковане ставлення до бізнесу.

Способи реалізації майна

Насправді існують лише два способи продажу комерційної нерухомості: самостійна реалізація об'єкта власником або йому звернутися в агентство нерухомості з цим завданням. Розглянемо варіанти, їх особливості та переваги.

1. Самостійний продаж

При продажі власними силами необхідно бути впевненим у розумінні поточного стану ринку нерухомості. Необхідно як проводити моніторинг поточного стану, то мати можливість аналізувати ситуацію у поступовій динаміці. При проведенні аналогії з житловою нерухомістю, у цьому варіанті є безліч нюансів, пов'язаних із напрямком ведення бізнесу. Потрібно з'ясувати основні варіанти застосування об'єкта, що продається. Це дозволить знайти потенційних клієнтів та запевнити їх у придбанні даного майна. На підставі поточного стану економіки країни слід визначитися з ціною. За наявності великого попиту, рекомендується встановлювати ціну не вищу від середньої вартості конкурентів.

2. Продаж через агентство нерухомості

При наймі ріелтора шанси успішне проведення угоди значно зростають. Фахівець у комерційній нерухомості допоможе обґрунтувати ціноутворення та прискорить процес продажу. А також при зверненні в агентство нерухомості людина повністю звільняється від турбот. Організація готова взяти не лише фінансову частину просування об'єкта на ринку, а й юридичний супровід.

На підставі інформації, викладеної в статті, читач зможе оцінити і вибрати найбільш підходящий для себе спосіб продажу комерційної нерухомості.

Раніше експерти компанії Colliers International віддали прогноз щодо відновлення ринку комерційної нерухомості від кризи, пов'язаної з пандемією.

Автор: Олександр Бєлов