22-09-2016

Віртуальний офіс: що це таке

Віртуальний офіс

Послуга віртуального офісу широко поширена на заході. Там це налагоджений бізнес, який має великий попит. У нашій країні вона поки що розвинена слабо, але в столиці та інших великих містах вже встигли відзначити всі її переваги.

Віртуальний офіс – це послуга, яку надають великі бізнес-центри. Ця послуга дозволяє клієнту отримати адресу та телефон, а також секретаря у престижному бізнес-центрі. При цьому самого офісу не буде, зате клієнт зможе давати своїм діловим партнерам ці координати, що створить у них враження солідної компанії. Дзвінки від партнерів прийматиме секретар бізнес-центру, після чого діятиме згідно з інструкцією: перемикати дзвінок на телефон клієнта або самостійно відповідати на запитання. Сам секретар може одночасно обслуговувати кілька віртуальних офісів. Під час надходження дзвінка на конкретний номер телефону на комп'ютері висвітиться інструкція з подальших дій. Таким чином, у того, хто дзвонить, створиться повне враження, що він дзвонить у реальний офіс.

Сама послуга віртуальний офіс коштує набагато дешевше, ніж реальна оренда і може істотно допомогти на першому етапі початку бізнесу, коли доводиться економити буквально на всьому. Однак послугою користуються не тільки підприємці-початківці. Але й підприємці, які працюють давно, але не потребують офісу. Наприклад, якщо основний офіс знаходиться в іншому місті або компанія працює з віддаленими співробітниками.

Якщо ж клієнту бізнес-центру потрібно буде зустрітися зі своїми партнерами особисто, бізнес-центр запросто організує цю зустріч, виділивши при цьому відповідне приміщення. При цьому на дверях можна буде повісити вивіски під назвою компанії, а співробітники бізнес-центру запросто зможуть зіграти співробітників компанії, що справить на гостей відповідне враження.

Автор: Олександр Бєлов