22-10-2019

Мінімалізм по-японськи

будинок стиль японський мінімалізм

Проект будинку в стилі мінімалізм на японському має спільні риси інших напрямів цього стилю:

  • неяскрава палітра колірної гами в оформленні та не більше трьох кольорів в одній будівлі;
  • чудова функціональність;
  • відсутня показуха і навмисна химерність;
  • максимальне упорядкування простору обов'язково у стилі мінімалізм;
  • дуже обережне ставлення до декору та архітектурних вишукувань.

Японський проект будинку в стилі мінімалізм виник через брак житлового простору за високої щільності населення в умовах землетрусів, цунамі, тайфунів і примх клімату. Це вплинуло на зовнішнє та внутрішнє оздоблення цих будинків. Це відображено і в дизайн-проект інтер'єру.

Японія – це не лише квітуча сакура

Відмінні риси:

  • багатофункціональний одноповерховий будинок зводять на крихітній ділянці землі;
  • через підвищену компактність усі приміщення є оптимальним з'єднанням функціональних зон.

Перевага надається дереву та виробам з нього. Такі будинки здаються легкими та повітряними. Особливо популярний бамбук як матеріал для обробки кімнат усередині. Він гарний для виготовлення переносних перегородок та розсувних дверей. До того ж сам по собі дуже колоритний.

Найчастіше всередині будинку є лише одне приміщення. Стаціонарні перегородки та стіни тут не в честі. Кімнати формують за допомогою завіс і ширм. Літній садок доповнює житловий простір будинку. Потрапити в нього можна через відкриту терасу або лоджію, засклену дуже світлими і великими вікнами.

Проект будинку у форматі японського мінімалізму нерідко передбачає облаштування спеціальної ніші в одній із нічим не зайнятих стін. Вони називаються «токономами» і призначені для розміщення в ній колекцій чи творів мистецтва. Звісно, ​​без фанатизму. Мінімалізм не терпить нагромаджень вільного простору, якого й так зовсім небагато.

Для кращого виділення функціональних зон у такому будинку нерідко у різних приміщеннях він розташовується на різній висоті. Серцем кімнати, особливо для прийому гостей, нерідко стає камін із каменю. Він створює чудову атмосферу, яка не осоромить навіть знамениту чайну церемонію.

Якщо ви любите мінімалізм та східний колорит, то це саме ваш безпрограшний варіант. Природні матеріали ідеальні для здоров'я та екології. Так що ніщо не завадить вам уявити, що ви живете в Країні сонця, що сходить.

Автор: Олександр Бєлов