30-11-2012

Що потрібно знати, обираючи землю для будівництва будинку?

котедж

До вибору землі для будівництва вдома потрібно підходити максимально уважно. Наші поради допоможуть вам не помилитись з вибором.

Незалежно від того, що ви вирішили побудувати, вам потрібно скласти план ваших дій. Ви повинні чітко визначитися, де, як і за скільки, ви збудуєте будинок. Такий план допоможе вам чітко визначитися з тимчасовими та фінансовими витратами. Плюс ви зможете розділити весь процес на етапи, що дозволить виконати його якісніше та своєчасно.

Немало важливим пунктом у всьому плані будівництва є вибір землі під будівництво будинку. Це є першим пунктом у всьому етапі будівництва. Якщо у вас немає потрібної ділянки, сенс будівництва зовсім втрачається. Насамперед, вам необхідно визначитися з площею території для будівництва. Вона має бути не надто великою і не надто маленькою. Підбирати місце для будівництва потрібно виходячи із загальної площі будівлі, яку ви хочете спорудити.

Вибираючи землю під будівництво будинку, ви обов'язково маєте звернути свою увагу на такі пункти:

  1. Мальовничість околиць. Гарний вигляд із вікна завжди радує серце. Будувати будинок поряд із звалищем або цвинтарем – як мінімум нелогічно.
  2. Щільність існуючих будівель. У жодному разі не варто будувати будинки щільно до сусідів. Таким чином, ви можете позбавити їх сонячного світла і нажити собі ворогів.
  3. Екологічна ситуація у районі будівництва. Будувати будинки поряд із заводами – не хороша ідея. Уявіть, яким повітрям дихатимете ви і ваші діти.
  4. Можливість прокласти комунікацію. Без води, світла та газу – будинок перестає бути зручним житлом. Подбайте, щоб ці комунікації було легко провести.
  5. Наявність доріг та транспорту. Якщо навколо місцевості суцільна бездоріжжя, то запасіться хорошим позашляховиком, а краще двома. Не забувайте, вам і вашим близьким, має бути легко та зручно добиратися до дому.
  6. Доступність інфраструктури. Поблизу мають бути як мінімум магазини, лікарні, школи та садочки. Жити далеко від цього мінімуму дуже дискомфортно.

Зважаючи на всі ці пункти, ви зможете підібрати оптимальну землю для будівництва вашого майбутнього будинку.

Автор: Олександр Бєлов