22-08-2017

Одеса отримала інвестиційний паспорт

інвестиційний паспорт

За багатьма економічними та соціальними показниками місто Одеса посідає провідні позиції порівняно з іншими містами України. Для того щоб досягти таких результатів, міською владою протягом багатьох років велася системна робота щодо покращення інвестиційної привабливості міста та умов ведення бізнесу в ньому. Окрім інших механізмів залучення капіталу, місто активно використовує такі інструменти комунікації з бізнес-середовищем як кредитний рейтинг та рейтинг інвестиційної привабливості. А також було створено інвестиційний паспорт Одеси. Його розробкою займалося рейтингове агентство IBI-Rating. Першу версію інвестиційного паспорта було розроблено та презентовано рік тому, а поточного року документ було актуалізовано. Адже в Одесі з'явилися нові виробничі потужності, та й сама робота з інвесторами стала більш відкритою та прозорою. Усі ці зміни було необхідно відобразити у документі.

По суті інвестиційний паспорт – це путівник для інвестора, в якому детально описані економічні показники, рівень соціального розвитку, інфраструктура, природно-географічні характеристики, а також відображені відомості про туристичний потенціал та бюджетні можливості. Документ було випущено у форматі брошури, де у текстово-графічній формі викладено інформацію, яка може зацікавити потенційних інвесторів, включаючи проекти, запропоновані інвесторам для реалізації.

Варто зазначити, що інвестиційний паспорт напрацьований трьома мовами: українською, російською та англійською, та орієнтований на залучення як вітчизняних, так і зарубіжних інвестицій.

Інвестиційний паспорт знаходиться у відкритому доступі на сайті агенції IBI-Rating.

Підготував: Олександр Бєлов

Читайте також