22-07-2021

Складні сходи на горище чи як заощадити корисну площу?

складні сходи на горище

Сходи на горище незамінна частина загального інтер'єру приміщень. Майже у всіх будинках незалежно від будівлі є горищне або мансардне приміщення. Такі сходи в цьому випадку допоможе заощадити корисну площу, використовувати горище як для складського, так і для житлового простору.

Звичайний стаціонарний варіант виглядає досить грубо і крім цього займає багато місця та корисної площі. Саме тому величезною популярністю та попитом користується компактна, зручна, ергономічна конструкція, яку можна надійно закріпити та приховати за люком у будь-який період часу. З кожним днем складні горищні сходи вибирають дедалі більше споживачів завдяки практичності та економічності.

Сходи на горище розробили таким чином, щоб її можна було швидко розкласти і скласти. Завдяки мобільності та рухливості конструкції, приміщення використовується повноцінно, а місце під її знаходження практично не знадобиться. За лічені секунди вона набуває свого функціонального зовнішнього вигляду. Існує величезний вибір різновидів горищних сходів.

Типи горищних сходів та особливості їх конструкції

за матеріалом

  1. Дерев'яні. Вони всі сходи зроблені з дерева, механізм роботи гранично простий. Усі зношені частини можна замінити дуже швидко. Зламані, сходи, що лопнули, видаляються і замінюється на нові - безпечні. Для виготовлення використовується міцна порода деревини – береза, сосна та інше.
  2. Металеві. Основна конструкція виготовлена ​​із металу. Це можуть бути різні сплави з алюмінію, силуміну, дюралі, інше. Збираються на кшталт ножиць.
  3. Комбіновані. Складаються з металевої тятиви та сходів із натурального дерева або металеві щаблі вкладається в дерев'яну раму.

За механізмом складання

  1. Односекційна. Виготовляється із сталі за типом ножиць. Вирізняється підвищеною міцністю.
  2. Секційна із висувним механізмом. Секції оснащені спеціальними висувними елементами. Елементи входять один одного на кшталт пожежної драбини. В результаті виходить досить міцна конструкція.
  3. Складна секційна конструкція. Складається за типом гармошки. У розкладеному стані складає суцільну лінію з надійною опорною конструкцією.

Люк може бути:

  1. Утеплений. Дуже корисний, якщо приміщення горища не опалюється. Перешкоджає витоку тепла та проникненню з горища до будинку холоду.
  2. Без утеплювача. Призначений для опалювальної мансарди.

Основні переваги горищних сходів

Такі конструкції мають не тільки відмінні характеристики, а й величезну кількість плюсів. Це:

  • економія простору жилого приміщення. Сходи розташовуються під кришкою люка над стелею.
  • безпека та комфортність. Такі пристрої має міцну фіксацію, а її зручні сходи створюють максимально комфортні умови пересування.
  • економічна конструкція Загальний процес складання та розкладання може бути механічним або з дистанційним приводом на електриці. Це зручно, швидко, красиво.
  • Високі умови теплоізоляції. Підтримують теплоізоляцію будинку. Оснащені добрим шаром сучасного якісного утеплювача.
  • демократична ціна Коштують значно дешевше, ніж аналогічні стаціонарні варіанти.

Таким чином, привабливий зовнішній вигляд та високі споживчі характеристики сходів – це незаперечний плюс таких конструкцій. Сходи на горище ідеально вписуються в інтер'єр будь-якого приміщення. Ви можете вибрати дерев'яний, металевий або комбінований варіант вже сьогодні.

Підготував: Олександр Бєлов