22-07-2013

Як вдало зняти квартиру на добу та більше?

спальня подобово

Нам усім трапляється іноді робити поїздки до інших міст. Цілі поїздки можуть бути різні - подорож або відрядження. Але питання при цьому виникає одне: де зупинитися, щоб перебування в чужому місті було комфортним та необтяжливим. Багато хто часто, вирішуючи для себе це питання, воліють не зупинятися в готелі, а винаймати квартиру на добу.

Така практика оренди житла існує давно і по суті дуже непогана. Адже зняти квартиру на добу коштуватиме дешевше, ніж зняти номер у готелі. До того ж проживання у квартирі може дати більше відчуття затишку та комфорту, ніж проживання у готельному номері.

Якщо ви вирішили винайняти квартиру на добу, продумайте наступні моменти:

  1. Подбати про оренду житла на добу краще заздалегідь. У пошуку варіантів можна звернутися в агентство нерухомості або фірми, що пропонують в оренду квартири, що знаходяться в їх власності. Доцільно скористатися послугами компанії, що існує на ринку нерухомості не перший рік. Не варто винаймати квартиру за розклеєними на стінах оголошеннями або, по приїзді до пункту призначення, у людей з плакатами в руках, які пропонують житло. Великий шанс нарватися на аферистів. Можна скористатися за допомогою сайтів, що займаються питаннями оренди нерухомості. На сайтах іноді публікуються контактні дані орендодавця, тому можна звернутися до нього безпосередньо. Тут же публікуються фотографії житла, що пропонується для оренди. Їх наявність найчастіше полегшує ухвалення рішення. Чим більше фотографій викладає орендодавець, тим більша ймовірність, що квартира буде саме такою, яка потрібна.
  2. Обов'язково заздалегідь потрібно домовитись про вартість оренди квартири.
  3. Якщо можна поговорити з власником по телефону, потрібно розпитати його про те, що є в квартирі, чи є гаряча вода, посуд і т.д. Необхідно уточнити терміни можливого проживання, а також наявність додаткових послуг (щоденне прибирання, безкоштовний інтернет тощо).
  4. Якщо ви визначилися з вибором квартири, краще її забронювати. Іноді бронювання буває платним, тому про це також потрібно розпитати заздалегідь. Забронювавши квартиру, ви можете бути впевнені, що ваш відпочинок не буде затьмарений метаннями чужим містом у пошуках притулку.
  5. Вибирати район міста, де знаходитиметься квартира, що орендується, треба з урахуванням цілей вашого візиту. Якщо ви приїхали на відпочинок, то вибирати потрібно район, який найближче розташований до місць відпочинку, історичних пам'яток та місцевих визначних пам'яток. Це заощадить час на дорогу. Якщо ви приїхали у відрядження, то краще вибрати квартиру поряд із тим місцем, де проходитиме ваша трудова діяльність.
  6. Вже після приїзду до міста, перш ніж вселятися у квартиру, оцініть ступінь її комфортності, чи відповідає умовам договору оренди. Перевірте справність сантехніки, побутових приладів, лампочок, розеток, наявність холодної та гарячої води.

Якщо квартиру необхідно зняти на більш довгий термін треба укласти договір оренди. Договір є тим документом, який захищає квартиронаймача. У договорі мають бути викладені всі умови оренди, у тому числі пункти, за якими орендодавець може розірвати договір оренди та вимагати дострокового виселення наймачів житла. На договорі мають бути підписи двох сторін: орендодавця та орендаря. Під час укладання договору на оренду потрібно скласти опис майна, що є у квартирі, щоб потім не довелося оплачувати те, чого не було. Юридичний супровід угоди оренди житла краще доручити співробітникам агентства нерухомості.

Автор: Олександр Бєлов