21-06-2016

Як вигідно здати офісне чи торгове приміщення

На сучасному ринку оренди нерухомості Найбільший попит мають офісні приміщення площею не більше 80 квадратних метрів. У такому вільному просторі можна легко розмістити колектив з 20 осіб, а також обладнати для кожного з них максимально комфортне робоче місце. Сума, необхідна для оплати оренди таких приміщень, буде досить скромною, що говорить про велику вигоду таких угод.

Оренда офісу в центрі Одеси.

Зовсім інша ситуація з офісними приміщеннями площею понад 300 квадратних метрів, оскільки знайти людину, яка бажає взяти їх в оренду, Досить проблематично. Більшість великих компаній, які мають можливість орендувати такі великі площі, до вибору робочого простору ставляться дуже серйозно. Тому, щоб укласти подібну угоду, власник площ зобов'язаний:

  • забезпечити наявність у приміщеннях оптоволоконного інтернету;
  • грамотно розбити робоче місце на зони;
  • виділити невелике приміщення для облаштування корпоративної кухні;
  • знайти найбільш підходящий простір під зону відпочинку.

Після виконання всіх цих вимог такі приміщення можна легко здати в оренду, причому за дуже гарною ціною.

Оренда магазину у Центрі Одеси.

Якщо говорити про оренду різних торгових приміщень, то для такої діяльності характерна сезонна циклічність. Найбільш затребуваними вони стають на початку та середині осені, коли закінчуються відпустки у підприємців та споживачів. І навпаки, наприкінці весни та протягом усього літа більшість торгових приміщень просто порожні, оскільки наймачі закривають свої магазини на період літніх відпусток.

Найбільшою популярністю користуються такі типи торгових площ:

  1. Магазини площею не більше 20 «квадратів» із повністю виконаним ремонтом.
  2. Торгівельні точки з холодильним обладнанням.
  3. Компактні павільйони.
    Вони користуються величезною популярністю у дрібних підприємців, які займаються продажем косметики, різних сувенірів та багатьох інших аналогічних товарів.

У яких місцях оренда торгових площ найвигідніша? Найкраще укладати такі угоди у великих торгових центрах, що розташовані на периферії великих міст та мегаполісів. Комерційні приміщення в таких районах зазвичай мають нові інженерні комунікації та гарне якісне оздоблення, що створює сприятливі умови для роботи. Це стосується також і офісів. Сьогодні активно ведеться будівництво сучасних бізнес-комплексів, де можна взяти в оренду будь-яке робоче приміщення площею до 300 метрів квадратних і навіть більше.

У той же час павільйони та магазини, розташовані біля ринків, здаються у найм за досить високими цінами. Тому багатьом підприємцям зовсім невигідно розміщувати там торгові точки, і вони поступово перебираються на околиці міст, де умови для діяльності набагато вигідніші.

Підготував: Олександр Бєлов