21-02-2018

Класифікація квартир для орендаря та покупця

Цю класифікацію не можна вважати еталонною, але їй користуються агенти з нерухомості при аналізі стану та вартості квартири на первинному та вторинному ринку. Корисною наша класифікація буде і охочим придбати чи орендувати квартиру.

Отже, як і у випадку з оцінкою класу домоволодінь, квартири діляться на елітні, бізнес та економ-класи.

Еліт-клас

Еліт-клас

Квартири цього класу розташовані в будинках із монолітно-каркасною технологією будівництва або з цегляною кладкою. Будівля зводиться за індивідуальним проектом. Розташування у центральних районах міста чи наближені щодо нього. Кількість квартир у будинку обмежена (від однієї до тридцяти), причому на поверсі розташовано не більше чотирьох апартаментів. Про високий клас квартири говорять і високі – понад 3 метри стелі. Площа квартири класу еліт складає від 52 до 400 кв. Паркування при будинку є обов'язковим.

Бізнес клас

бізнес клас

Такі квартири також розташовані у цегляних чи монолітних будинках у центральних районах. Як правило, квартири такого типу пропонують у висотних новобудовах із загальною кількістю квартир від 100. Стелі тут, звичайно, нижчі, ніж у елітних квартирах – від 2,8 до 3 метрів. Хоча площа може не поступатися і складати від 52 до 400 квадратних метрів. Паркування при будинку є обов'язковим.

Економ клас

Економ клас

Квартири економ-класу розташовані як у цегляних та монолітних будинках, так і панельних будинках, серійних проектів. Розташування будинків - від того ж центру міста, до його околиць та селищ. Такі квартири поступаються іншим за площею та за фактом їхня площа від 30 до 100 квадратних метрів. Висота стель досягає від 2, 5 до 2,8 метра заввишки. Паркування необов'язкове, але облаштовують хоча б гостьову.

Автор: Олександр Бєлов