21-08-2017

Види бізнесу та їх характеристика

структура бізнесу

Бізнес – це дуже чітко налагоджена система для заробітку грошей, яка працює на страх та ризик його власника.

прибуток від бізнесу отримують від продажу різних послуг чи товарів, і що більше прибуток, то більше вписувалося ефективність бізнесу.

Бізнес можна розділити за такими видами:

  1. Посередництво.
  2. Страхування.
  3. Комерційно-торговельний.
  4. Виробництво.
  5. Фінанси та Кредит

Ось основні види бізнесу, які є у нашій країні. Тепер конкретніше розберемо кожен вид підприємництва.

1) Посередництво – це один із видів бізнесу, який працює на основі надання інтересів виробника чи споживача. Посередником може бути як юридична, і фізична особа. Вони можуть займатися бізнесом, представляючи одну із зацікавлених сторін (Споживача, Виробника) або самостійно. Посередницький бізнес є ризикованим видом бізнесу, і перед тим, як ви вирішите зайнятися ним, ретельно прорахуйте свої ризики.

До посередницького бізнесу належать такі бізнес-проекти, як:

  1. Дистриб'ютори.
  2. Брокери.
  3. Оптові чи збутові організації.
  4. Дилери.
  5. Біржі.

2) Страхування – це один із видів бізнесу, який дає захист за події, які ще не трапились. У результаті, якщо стався страховий випадок, компанія має виплатити страховку відповідно до договору.

Страховий бізнес є одним із найбільш ризикових бізнесів, але й також дає гарний прибуток.

До страхового бізнесу можна віднести такі види страхування:

  1. Страхування транспорту.
  2. Страхування майна.
  3. Страхування комерційних ризиків.
  4. Страхування особистісне.
  5. Страхування відповідальності.

3) Комерційно-торговельний вид бізнесу. Це одні з найпопулярніших видів бізнесу, він займає дуже важливу позицію у суспільстві, оскільки він доводить всі товари безпосередньо до споживача. Щоб зайнятися даним видом бізнесу, ви повинні ретельно прорахувати, що потрібно споживачеві, оскільки від цього залежить його успішність.

4) Бізнес із виробництва. Даний вид бізнесу займається виробництвом усіх товарів, якими ви зараз користуєтеся. І також він є дуже складним видом бізнесу, але й найважливішим, оскільки без нього ми не будемо отримувати всі товари, які ми бачимо в магазинах.

Виробничий бізнес, що зароджує різні види бізнесу (Посередництво, Торговий бізнес та інші), які побудовані на основі товарів, які виробляє даний бізнес.

5) Фінансово-кредитний бізнес, який побудований на купівлі/продажу цінних паперів та валюти, що здійснюється через біржі чи комерційні банки.

Автор: Олександр Бєлов