20-12-2016

Однокімнатна квартира в сучасному житловому комплексі

ЖК Вишнева Оселя

У ЗМІ можна часто зустріти рекламу того чи іншого житлового комплексу, в якому продаються квартири зі знижкою, на виплат або на інших вигідних умовах. В цілому нерухомість виглядає привабливо і багато хто замислюється про реальне її придбання. Але, деякі сумніви у потенційних власників все ж таки присутні. Варто докладніше розібратися з тим, чи буде рішення купити однокімнатну квартиру в новобудові справді розумним рішенням, а можливо, і покращенням особистих житлових умов.

Що таке сучасний житловий комплекс?

Сьогодні рідко який забудовник зводить одиночні багатоквартирні будинки. Як правило, зводиться цілий житловий комплекс, що включає від двох до десяти і більше будівель. Такі зосередження будинків мають спільну інфраструктуру:

  • школу;
  • дитячий садок;
  • поліклініку;
  • дитячий майданчик;
  • фітнес-клуб та багато іншого.

Головна причина, чому більшість людей вирішують придбати однокімнатне житло в новобудові – це покращене планування однокімнатної квартири. Багато хто знайомий із малогабаритними квартирами та «хрущовками», де місця ледь вистачало для сім'ї з трьох осіб. У житлових комплексах однокімнатні апартаменти починаються від 32-50 кв. Тут уже є де розвернутися кожному мешканцю. Якщо немає бажання займатися оздоблювальними роботами, можна купити квартиру з ремонтом. Іноді власник отримує житло, де немає нічого, окрім цегляних стін, у тому числі, відсутні і перегородки. Але в більшості випадків квартири продаються з чорновим оздобленням.

Підземна парковка

Тут потрібно зробити одне застереження - воно відсутнє у житлових комплексів економ-класу. У решті присутні, але лише різниться кількістю місць. Підземний паркінг – це справжня знахідка для тих сімей, які мають автомобіль. Замість витрачати по 30-40 хвилин на день на пошук місця поряд з будинком, власник ставить свого залізного коня на куплене місце на парковці.

Прибудинкова територія з лавками та дитячим майданчиком

Сьогодні кожен забудовник намагається максимально облаштувати прибудинкову територію. Саме завдяки цьому поруч із будинком можна знайти лавочки, де вдасться відпочити, асфальтовані або викладені плиткою доріжки, а також облаштовані дитячі майданчики. Дозвілля буде де провести як батькам, так і їхнім дітям.

Головний момент – ціна

Розглядаючи однокімнатні квартири від забудовника в житловому комплексі, можна приємно здивуватися цілком стерпними цінами. Розцінки, у більшості випадків нижчі, ніж на аналогічне житло у вторинному фонді. Причому якщо людина вирішить брати участь у пайовому будівництві, то нерухомість вийде їй дешевше на 5–15%.

Автор: Олександр Бєлов