20-12-2014

Інвестиції в бізнес з оренди квартир подобово

оренда квартири в Одесі з видом на море

Сьогодні, як ніколи розвиваються різні сфери бізнесу, і оренда квартир не є винятком. Є не тільки агентства, які представляють інтереси клієнтів, пропонуючи житло подобово, Але й ті, які скуповують нерухомість, роблять її конкурентоспроможною та випускають на ринок нерухомості. Як і ті, так і інші мають потужну рекламну кампанію, вони розміщують оголошення в періодичних виданнях та інтернеті, додаючи яскраві та барвисті фотографії комфортабельних, зі смаком обставлених квартир.

Виходячи з цього, спроба самостійно рекламувати своє житло подобово може виявитися безрезультатною, адже конкуренція справді велика. Якщо ви хочете, щоб у вас був постійний потік мешканців, необхідно діяти як самостійно, так і заручитися професійною підтримкою ріелтерських фірм.

Для початку вам варто об'єктивно придивитися до своєї нерухомості та визначити її призначення. Квартири подобово можуть бути еліт, економ та бізнес-класу. Якщо квартира знаходиться в престижному районі і в новому будинку, ви можете зробити з неї житло еліт або бізнес-класу, потрібно буде тільки вкласти гроші в ремонт і купівлю необхідної техніки і меблів. Якщо ж квартира знаходиться на околиці міста, немає сенсу її презентувати як квартиру еліт-класу, оскільки попит на неї буде тільки у туристів і відрядження. Але це не означає, що вона не приноситиме хорошого доходу.

Також велике значення має, у якому місті розташована квартира – у провінційному чи великому. У великому місті потік приїжджих величезний, та й серед місцевих мешканців будуть охочі винайняти квартиру подобово для проведення свят та корпоративів. Що стосується маленьких міст, вкладати гроші в квартиру і заявляти її як квартиру високого класу не має сенсу, особливо якщо в місті є готелі або більші конкуренти.

Як тільки ви визначите призначення своєї квартири, вам буде легше встановити розмір інвестицій у бізнес.

Для квартири економ-класу цілком достатньо простого ремонту, акуратних недорогих меблів та мінімуму побутової техніки. У квартирі по можливості мають бути холодильник, телевізор, мікрохвильова піч та інтернет. Крім цього, для кожного мешканця має бути підготовлений комплект рушників, постільної білизни та косметичних засобів.

Квартири бізнес-класу мають дорогий ремонт у стриманому строгому стилі, так як житло часто використовують як переговорну. Тут обов'язково має бути вихід в інтернет та телефонний зв'язок. Квартира має бути комфортабельною та мати всі умови для повноцінного відпочинку.

Нерухомість еліт-класу не може розташовуватись у звичайному багатоквартирному будинку на околиці. Це однозначно центр поруч із супермаркетами, салонами краси, клубами та іншими об'єктами інфраструктури. У квартирах подібного класу виконаний дорогий дизайнерський ремонт, меблі винятково дорогі та якісні. У квартирі має бути душова кабіна, джакузі, плазмовий телевізор, WI FI роутер та холодильник.

Доходи безпосередньо залежатимуть від класу квартири та попиту на неї.

Автор: Олександр Бєлов