20-08-2014

Оренда приміщення під офіс: не все так просто

Оренда офісу в Одесі.

Перше і найголовніше, що ви повинні врахувати це місце розташування, можливість безперешкодного проїзду, паркувальні місця, специфіки вашого бізнесу. Наприклад, якщо ваш офіс відвідуватиме великий потік людей, то доцільно орендувати приміщення у центрі міста, або безпосередньої близькості до нього, де основні транспортні розв'язки, значний пішохідний трафік. Якщо ж офіс тільки для співробітників, то економічніше орендувати приміщення під офіс на околиці.

Важливим є і площа приміщення, тому що вашим працівникам має бути комфортно, а якщо вас відвідуватимуть клієнти, то відповідно воно має бути розраховане і на це. Існує думка, що чим менше приміщення тим воно дешевше, але це не завжди це твердження вірне.

І звичайно ж, не потрібно забувати про засоби комунікації, адже ви, напевно, не зможете обійтися без інтернету, телефону. До того ж, треба подумати і про охорону, якщо ви в ній зацікавлені.

Звичайно ж, ви можете спробувати орендувати приміщення самостійно, при цьому ви заощадите свої гроші, але витратите багато часу, адже не завжди доступні пропозиції актуальні. Краще звернутися в фірму, що спеціалізується на цьому напрямі, яка убезпечить вас від багатьох проблем, у тому числі й юридичного плану, до того ж у них існують свої бази даних з актуальними пропозиціями.

Отже, ви підібрали приміщення для оренди під офіс, яка вам повністю підходить. Але це ще не все. Існує ще й юридичний аспект цього питання. Перше, що робимо це, укладаємо договір оренди, в якому обов'язково вказується яке приміщення передається в оренду під офіс, термін його оренди, оплата та порядок її внесення, умови її зміни, коли проводився ремонт приміщення, а також права та обов'язки сторін. Перед підписанням переконайтеся, що має право орендодавця на це приміщення, а також відсутність будь-яких обмежень: приміщення не повинно бути в заставі, на нього не повинен бути накладений арешт, перевірте документи, що підтверджують право на розпорядження даним приміщенням, у фірм попросіть статут. Якщо приміщення переведено з житлового в нежитлове перевірте можливість заняття вашим видом бізнесу в цьому приміщенні. Наприклад, приміщення відкрито під магазин, а ви збираєтеся організувати офіс. Перевірте технічний паспорт, чи можливо перепланування проводилося нелегально. Будьте пильні і це позбавить вас багатьох неприємностей.

При самостійному пошуку приміщення під офіс існує багато підводних каменів. Тому ми рекомендуємо звернутися в наше агентство нерухомості, яке позбавить вас багатьох проблем пов'язаних з орендою офісних приміщень. Наші висококваліфіковані ріелтори з багаторічним досвідом роботи допоможуть вам у цьому питанні.

Автор: Олександр Бєлов

Читайте також