20-08-2021

ТОП-5 способів заробітку на нерухомості

інвестиції в нерухомість

Інвестиції в нерухомість вважаються актуальним та результативним вкладенням коштів. Ключова умова успіху – прогнозування ринку. Нерухоме майно приносить стабільний дохід, має високу окупність і це перспективна ніша для багатства.

Перший спосіб

Оперативний викуп

Найпростіший варіант заробити на нерухомому майні – його перепродаж. Щоб реалізувати цей варіант, інвестор знаходить дешевий будинок чи квартиру, чиї господарі не займаються самостійним продажем чи хочуть хоч щось заробити. Перепродаж є наступною послідовністю дій:

  1. Огляд ситуації на ринку вторинної нерухомості.
  2. Аналіз подальших перспектив із вивченням попиту певні об'єкти. Якщо націнка перевищує 15%, то рентабельність бізнесу гарантовано.
  3. Придбання об'єкта, що шукається.
  4. Здійснення невеликих ремонтних робіт.
  5. Реалізація майна будь-якими доступними способами.

Перепродаж рентабельний на 35-40%. Мінус – можлива несумлінність продавця.

Другий спосіб

Модульний будинок

Другим способом вважається створення модульних будинків. Швидко збудувати будинок досить просто: необхідно купити заздалегідь розроблену, але розібрану конструкцію, перевезти необхідні компоненти та змонтувати будинок на території покупця. Щороку цей напрямок стає дедалі популярнішим. Щоб успішно реалізувати цей проект, необхідно знайти постачальника та замовника. Плюси – високі темпи будівництва, вигідне використання земної ділянки та простота у пошуку постачальника. Мінус – складнощі у пошуку замовника.

Третій спосіб

Каркасні будівлі

Цей вид будівель має широку сферу застосування (кіоски, офіси, громадське харчування, складські приміщення, заміські будинки), тому із замовниками проблем не виникне. Непогано підійде тим, хто має "зайві" кошти. Мінус цього в тому, що він навряд чи доступний першопрохідникам.

Четвертий спосіб

Двоповерхові СІП-будинки

Можна спробувати зайнятися будівництвом двоповерхових будинків за технологією, розробленою в Канаді. Будинки із СІП-панелями протягом півстоліття досить популярні у США та значній частині країн Європи. Вищезгадані будинки будуються за допомогою СІП-панелей – двох плит формату OSB-3 з пінополістиролом між ними. На всі заходи йдуть лічені місяці.

П'ятий спосіб

Дохідний дім

Прибутковий будинок ще не досяг піку своєї популярності і є інноваційним рішенням на ринку, націленим виключно на заробіток грошей. Вищезазначений спосіб гарантує прибуток у всіх містах із населенням, що перевищує 100 тисяч осіб.

Незалежно від обраного способу заробітку на нерухомості потрібна наявність бізнес-плану, де будуть регламентовані всі кроки майбутнього інвестора. Звісно ж, не треба нехтувати рекламними заходами, т.к. вони значно підвищують шанси інвестора отримання прибутку.

Раніше ми розповіли про страхах та стереотипах через які ми не інвестуємо у нерухомість.

Автор: Олександр Бєлов