12-10-2020

Чому ми не інвестуємо у нерухомість?

інвестиції

Ми не інвестуємо у нерухомість, тому що у нас є власні страхи та стереотипи, з якими стикається кожен.

1Страх перед невідомим. Страх перед невдачею, ризиком. Багатьох людей такий страх змушує не думати про такий вид заробітку. Друзі, особливо ті, хто не має досвіду оренди, найголовніше переконують, що це «погана інвестиція». Є й такі знайомі, які вже мають одну квартира в оренду і вони кажуть, що це поганий бізнес, але водночас видно неозброєним оком, що вони роблять шкільні помилки та діють без плану.

2Відсутність знань. Цілком конкретна причина, через яку багато хто побоюється оренди. Переконане, що не можна брати кредити – дуже сильно вкорінилося батьками.

3Страх перед поганими орендарями. Вам просто потрібно добре підбирати їх, підписувати з ними хороші контракти і послідовно розраховуватися.

4Немає готівки та невідома кредитоспроможність. Багато хто не знає, що вони стоять для банків, поки не перевірять свій кредитний рейтинг і не виявлять, що їм не потрібно використовувати свої гроші для покупки нерухомості.

5Не вірять власним можливостям. Однак ризикнувши і здавши першу квартиру, можна переконатися, що не такий диявол страшний. Вдатися підписати добрий договір і все вдало організувати.

6Комфорт. Якщо людина працює і заробляє, то навіщо їй брати на себе додаткове заняття, яке полягає у пошуку та подальшому огляді квартир на оренду? Тільки фінансовий аналіз дасть уявлення про те, що якби була досить велика кількість квартир, то не довелося б взагалі працювати чи принаймні не так інтенсивно.

7Відсутність добрих інвестицій на ринку. Одна із причин відмови від ідеї інвестування в оренду. Можна переконати себе, що у інших містах людям легше, а великих містах ціни одні з найвищих. Багато хто вважає, що неможливо знайти квартиру, яка мала б таку ціну, що ще можна було б фінансувати кредит та заробляти на оренді. Але якщо отримати правильні знання у цьому питанні, то можна робити хороші інвестиції самостійно, тобто пропонувати таку покупну ціну, яка задовольнить вас, а не те, що хоче продавець.

Всі перелічені вище пункти — це лише виправдання. Вам варто взяти кожен пункт та розібратися в них по черзі. І якщо ви серйозно ставитеся до інвестування в нерухомість, то варто самостійно розібратися в питанні або скористатися допомогою досвідченішого.

Як щасливий власник квартири, власник прагне заробити на ній і здає в оренду. Ця витівка, на перший погляд, дуже зручна та цікава. Але за відсутності досвіду орендодавця така ідея може спричинити низку труднощів. Нагадаємо про п'яти серйозних помилках орендодавця.

Автор: Олександр Бєлов