20-08-2018

Як заробити на ринку нерухомості з мінімальним капіталом

заробити на нерухомості

Більшість людей думають, що найлегший і зрозуміліший бізнес – власна нерухомість. Наявність великого стартового капіталу, вибір об'єкта та вкладення в нього інвестицій. І більше нічого робити не треба лише встигай знімати куш. І це перша, і головна помилка бізнесмена-початківця.

Чому ж варто ризикнути та побудувати бізнес на нерухомості?

1. Цей ринок більш стабільний проти цінними паперами, зарубіжними вкладами та інші фінансовими інвестиціями. Трапляються періоди зниження цін, але це зниження не такий великий ризик, як на фондовій біржі. Як правило, воно має тимчасовий характер. Можна нерухомість вигідно здати в оренду і отримувати добрий дохід, особливо якщо вона знаходиться в курортній зоні.

2. Купив старе, зробив нове. У купленій квартирі можна зробити хороший ремонт та продати її дорожче. Сучасний ринок будматеріалів пропонує широкий вибір продукції для модернізації житла та офісу за доступні ціни.

3. Можна отримати кредит у банку, заклавши цю нерухомість. І незважаючи на це, продовжувати її здавати в оренду, тим часом займаючись іншим бізнес-проектом на отримані гроші.

4. Отримати можливість зайнятися власною справою і пристойно заощадити на оренді офісу, зробивши його у своїй новій квартирі.

5. Порятунок від інфляції, яка щороку з'їдає банківські накопичення.

Варіанти заробітку для інвесторів-початківців з мінімальним капіталом

Але як бути, якщо початкового капіталу немає або він дуже малий, щоб купити гідне житло, яке в майбутньому матиме попит. Є варіант із покупкою старої нерухомості, але в хорошому затребуваному районі. В Україні такі будинки чи квартири не рідкість, якщо добре придивитися навколо. Господарів можна легко переконати позбутися «розвалюхи», пристойно збивши їй ціну. У ремонт не слід вкладати нечувані гроші і витрачатися на шикарні матеріали, а також вибирати тони, що кричать. Все має бути ефектним, акуратним, комфортним. Заробити за такого розкладу на нерухомості можна й отримати 50% прибутку від вкладених інвестицій.

Можна купити земельна ділянка. Але не для будівництва, а щоби була можливість його вигідно перепродати. Справа в тому, що зростання цін на квартири хвилеподібне те, що падає, то піднімається. Ціна на землю зазвичай тримається однією рівні. На відстані 15–20 км від великих обласних центрах, що стрімко розвиваються, можна доглянути дешеві ділянки, зробивши ставку на те, через 5–7 років вони подвоїться в ціні. Перевагу віддати ділянці розкішним природним пейзажем, поблизу якого є або ліс, або водоймище.

Ці варіанти, звичайно, надихають, але не слід забувати, що в цьому бізнесі багато нюансів. Тому перед вкладенням стартового капіталу такі проекти слід ретельно вивчити всю інформацію. Підійдуть навіть навчальні курси. Без спеціальної підготовки можна зазнати колосальних збитків і на все життя залишитись у боргах!

Матеріал підготовлений АН BFS