08-02-2010

Нерухомість України не втратила інтересу для інвесторів

Київ

Міжнародні експерти очікують, що у 2010 році світовий ринок нерухомості знову стане привабливим для інвесторів.

Але пропозиції, які перебувають на рівні проектів, вони навіть не розглядатимуть. На думку фахівців компанії «Амстар Європа», інтерес інвесторів викликатимуть не масштабні проекти площею в кілька сотень тисяч квадратних метрів, а невеликі якісні об'єкти в центральних районах, які гарантовано будуть здані в оренду і, незважаючи на ставки, що припали, будуть приносити дохід. Портал Est!

Український ринок комерційної нерухомості, як вважають експерти компанії «HCM Group», знову зацікавив іноземних інвесторів: починаючи з вересня минулого року вони навідуються в Україну на розвідку, щоб у потрібний момент зайти на ринок першими. А в Colliers International (Україна) запевняють, що тепер інвестори уважно вивчатимуть фінансовий план проекту та дивитимуться, кому та за якою ціною вони зможуть його продати.

Як підрахували експерти, при сьогоднішніх рівнях дохідності та ставок капіталізації, а також співвідношенні попиту та пропозиції, розрахована за стандартними формулами ціна пропозиції великого об'єкта комерційної нерухомості сягне $1 млрд. Але поки що немає бажаючих вкладати такі кошти.

Джерело: SV Development.