20-05-2020

Сфера громадського харчування в Україні поступово відновлюється

ресторан

Опендатабот спільно з компанією автоматизації ресторанів Poster аналізують кількість працюючих підприємств громадського харчування в Україні.

12 березня – точка відліку – 100%. Через місяць 12 квітня працювало лише 32% підприємств, а їх обіг впав до 22%.

З того часу сфера комунального харчування поступово почала відновлюватися. Наразі в Україні працює 61% ресторанів, а їх обіг збільшився до 44%.

Родіон Єрошек, СЕО Poster:

«Рестораторам потрібно переглянути асортимент меню, можливо, концепцію, ціни, порції та зорієнтуватися, як адаптуватися до нового ринку. Заклади, які виживуть, найімовірніше зможуть вийти на показники початку 2019 року не раніше наступного року».

відсоток відкритих ресторанів та кафе

Нагадаємо, за період карантину найбільш кризовим для українського бізнесу виявився шостий тиждень. Відтоді показники починають зростати.

Підготував: Олександр Бєлов