20-01-2020

Популярна європейська нерухомість для інвесторів у 2020 році

офісна будівля

Головним об'єктом інвестування в Європі стане офісна нерухомість, а також будуть популярні альтернативні активи: студентське житло, багатоквартирні будинки, колівінги та центри обробки даних.

Про це повідомляє Prian.ru посилаючись на прогноз Savills World Research.

Інвестиції зі стабільним доходом за низького рівня ризику

  1. Офіси, розташовані у преміальних центральних бізнес-районах, а також у локаціях з гарною транспортною доступністю у містах, де спостерігається високий попит на оренду та низький рівень пропозиції: Берлін, Париж, Мюнхен, Дублін та Лондон. Значне зростання орендної прибутковості також очікується у Мадриді, Барселоні, Стокгольмі, Амстердамі, Осло та Люксембурзі. Однак у таких містах, як Мілан та Варшава, очікується подальше зниження цього показника.
  2. Логістичні активи у європейських стратегічних зонах економічного розвитку, де спостерігається дисбаланс попиту та пропозиції: Німеччина, Нідерланди, Польща та Чехія. У цих країнах також передбачається зростання сфери електронної комерції.
  3. Орендні житлові активи у багатоквартирних будинках у тих містах, де спостерігається високий рівень урбанізації та недостатній обсяг пропозиції житла: Стокгольм, Гельсінкі, Копенгаген, а також у чотирьох найбільших містах Данії. Це найбільш вигідні напрямки для довгострокових інвестицій з метою отримання гарантованого та постійного доходу.

Інвестиції із середнім або високим ступенем ризику та доходом 11-15% річних

  1. Офісні будівлі та проекти реконструкції у центральних бізнес-районах тих міст, де цей сектор добре розвинений: Стокгольм, Париж та менш масштабні ринки – Люксембург, Лісабон.
  2. Перепозиціонування високоякісних будівель під рітейл на зрілих ринках: Великобританія, Німеччина.
  3. Проекти індустрії гостинності у популярних туристичних локаціях, де зростає кількість відвідувачів: Італія, Португалія, Греція.

Ризиковані інвестиції з доходом понад 20% річних

  1. Вторинні ритейл проекти – редевелопмент та перепрофілювання будівель, що експонуються за новими цінами у тих країнах, де спостерігається значний вплив електронної комерції на попит у сегменті рітейл.
  2. Офісні будинки в містах з найбільшою орендною прибутковістю, таких як Афіни та Будапешт.

Рано ми опублікували роз'яснення причин придбання дорогого офісу та принципів його оцінки.

Підготував: Олександр Бєлов