19-11-2014

Що таке бренд і чому він важливий?

бренд

У нашому світі велика різноманітність товарів та послуг. У своїй основі багато хто з них схожий і за якістю, і за вартістю. Зараз дуже складно чимось здивувати покупця, а продавцю створити щось абсолютно нове. На ринку товарів необхідно бути пізнаваним і таким, що запам'ятовується, але це важко зробити поруч із собі подібними. За такого складного і величезного вибору покупець хоче побачити саме «свій товар». Щоб той повністю задовольнив його потреби та вирізнявся високою якістю. Звідси починається бренд.

У перекладі з англійської, бренд означає знак, символ, марка. Це широко відоме ім'я компанії (товару), яке з позитивного боку впливає репутацію фірми і є гарантією якості товару. Більшість людей частіше покладаються на свої емоції та популярність бренду, ніж якість самого товару. Вони обирають бренд. Для компанії головне створити таку відзнаку, яка дозволить відобразити свою значущість, історію фірми та встановити між покупцем довірчий зв'язок. Все це має бути виражене лаконічно та запам'ятовуватися. Тоді це може стати початком для довгострокових та благонадійних стосунків із клієнтами.

Не так складно знайти агентство, яке допоможе зареєструвати бренд та брендингову компанію чи фрілансерів – вони успішно допоможуть вам просувати його. Повірте, ця послуга виявиться дуже вигідною для вашого бізнесу. Найчастіше тільки, що фірми, що відкрилися, не замислюються про свою відзнаку. І даремно. Люди не існують у вакуумі. Як тільки ви почнете працювати з клієнтами: відправляти листи, візитки, брошури вам потрібно буде виділятися, щоб вас запам'ятали, захотіли працювати саме з вами, купувати ваш товар. Саме тому бренд для фірми дуже важливий, він її обличчя. Це те, що насамперед бачить покупець. Почніть думати про бренд, і ви зможете зрозуміти щось нове про своє Підприємство. Це може стати дивовижним відкриттям. Поговоріть про бренд із вашими співробітниками, колегами, клієнтами та інвесторами. Дізнайтеся, що вони думають про вашу фірму. І чи це збігається з ідеєю вашого бренду. Відповіді напевно не змінять вашу компанію, але допоможуть дізнатися багато нового і навіть те, про що ви ніколи не думали, може щось просто запалить вас. Це опитування, можливо, допоможе підняти ваші продажі на новий рівень.

Для процвітання фірми головне це не стояти на місці, а весь час розвиватися, рухатися вперед. І в цьому, поряд з іншими інструментами бізнесу, вам, безсумнівно, допоможе якісний і незабутній бренд.

Автор: Олександр Бєлов