19-06-2017

Відкрити кафе з нуля або купити готовий бізнес

кафе

Хорошим бізнесом є той, який буде затребуваний, а останнім часом дедалі актуальнішими є заклади громадського харчування, у тому числі й кафе, тому їх у кожному місті відкривається чимало. Звичайно, вишуканими стравами зараз нікого не можна здивувати, але якщо в кафе буде представлена ​​смачна їжа, якщо ціни на неї будуть адекватні, а ситуація буде затишною, то абсолютно точно в цьому кафе завжди будуть відвідувачі. Зазвичай перед підприємцем стоїть питання про те, чи відкривати кафе з нуля самостійно або придбати вже готовий бізнес? Який із цих варіантів є кращим у цьому випадку?

Другий варіант має певні переваги, які варто розглянути.

По-перше, заклад вже має ім'я і, швидше за все, це ім'я знають люди, відповідно доведеться менше витрачатися на рекламу, розкручувати кафе буде простіше. Але при цьому, звичайно, важливо, щоб заклад мав гарну репутацію, оскільки позбутися негативних асоціацій і відгуків буде дуже складно. Головне постаратися оновити кафе, наприклад, внести щось нове в меню, щоб заново зачепити гостей та вдихнути у заклад нове життя.

По-друге, якщо заклад вже знаходиться в прохідному місці, то витрати на покупку такого бізнесу, швидше за все, досить швидко окупляться.

По-третє, не доведеться витрачати час та сили на набір співробітників у штат, заклад працюватиме без зупинки, оскільки співробітники вже є, а склад згодом можна буде коригувати.

По-четверте, якщо підприємець не розуміється на даній сфері бізнесу, то, звичайно, покупка для нього буде кращою, так він зможе суттєво знизити ризики того, що нічого не вийде, мінімізує помилки.

Але треба розуміти, чому це кафе продають. Якщо проблеми у прибутковості, то нерозумно забирати собі такий бізнес, краще знайти щось краще.

З нуля все починати дуже складно, доведеться складати бізнес-плани, проходити реєстрацію, шукати приміщення, вибудовувати концепцію і т. д. Для цього потрібно мати відповідний досвід, а якщо такого немає, то й братися за дану справу немає сенсу, оскільки швидше за все, час буде витрачено дарма.

Потрібно заздалегідь зрозуміти, який із вищенаведених варіантів є для конкретного підприємця найкращим і вибрати його, зваживши попередньо як плюси, так і мінуси.

Автор: Олександр Бєлов