19-09-2013

Як грамотно винайняти квартиру?

вітальня

Щодня на ринку нерухомості відбуваються сотні угод, купівля житла, продаж, оренда житлових приміщень. Зважаючи на те, що купівлю квартири здійснити досить складно через високі ціни, тому орендоване житло дуже популярне. На ринку нерухомості існує величезна кількість пропозицій з оренди житла різних категорій. Тепер постає питання, а як же зняти таке житло.

Перший спосіб найпростіший і надійніший, звернеться за допомогою до знайомих, можливо, хтось здає квартиру. Зазвичай при такому варіанті значно спрощується процес підбору житла.

Другим варіантом знайти квартиру – це пошук житла через Інтернет чи оголошення в газеті. Також не зайвим буде дати оголошення про пошук квартири, вказавши ті критерії житла, які будуть прийнятними. Скориставшись спеціалізованими сайтами, можна отримати інформацію про квартири, що здаються в будь-якому місті України. Знайшовши відповідне оголошення, необхідно зателефонувати, і домовиться про зустріч із господарем. Часто такі оголошення дають не лише приватні особи, а й агенції, які стягують комісію за надані послуги.

Третій спосіб найзручніший, але й найзатратніший - це зняти квартиру за допомогою агентства. Необхідно укласти договір з агентством нерухомості, сформулювати свої побажання щодо оренди житла. Таким чином, всю роботу бере на себе агентство, а клієнту необхідно лише переглядати відповідні варіанти та вибрати ту квартиру, яка його повністю влаштувати. При зверненні до агенції варто мати на увазі, що крім суми, яку доведеться внести як заставу за квартиру, необхідно буде також заплатити комісійному агентству, які найчастіше складають не менше 1 щомісячного внеску за оренду квартири. При зверненні в агентство з великим досвідом роботи та гарною репутацією його фахівці гарантують чистоту угоди, а також перевірять всю необхідну документацію по квартирі, щоб надалі уникнути неприємностей. Адже часто буває, що, орендувавши житло, заплативши чималу суму, з'ясовується, що з квартирою не все гаразд, наприклад, з'явився другий власник, який не дав своєї згоди на те, щоб квартира здавалася. Також при зверненні до агентства укладається договір, де чітко прописані права та обов'язки сторін, що гарантує уникнення надалі конфліктів та неприємностей. Таким чином, найнадійнішим способом зняти житло - це звернутися до професіоналів, тобто в агентство нерухомості.

Автор: Олександр Бєлов