19-02-2018

Бізнес – відображення внутрішнього світу підприємця

внутрішній світ бізнесу

Що особливого є у бізнесменів і немає в інших? Чому вони досягають поставленої мети? Відповідь на обидва питання знайшла професор Університету Вірджинії Сара Сарасваті, автор «Теорії виконання»: бізнес – пряме відображення внутрішнього світу підприємця.

Виростити у собі підприємця може кожен, варто лише подивитися на світ з іншого погляду, вважає професор. На думку Сарасваті, головними рисами успішного бізнесмена є:

  • орієнтування на дію;
  • особливе сприйняття провалів та успіхів;
  • бачення майбутнього.

Підприємець щодня робить маленькі кроки до мети, вирішує невеликі завдання, пов'язані з мінімальними ризиками. Саме постійні щоденні дії призводять до успіху. Навіть якщо проект здається ризиковим, розбиваючи його на маленькі дії, ви зводите ризик до мінімуму, тому що завжди є можливість виправити себе та повернути у потрібну сторону. Щоденні кроки роблять бізнес реальним, перетворюють із задуму на життя.

Майбутнє вашого бізнесу у ваших руках

Підприємець сам створює своє майбутнє. Він твердо вірить, що кожна його дія потрібна світу. Бізнесмен не гадає про майбутнє, повне сюрпризів і невизначеності, а вирішує проблеми та питання в міру надходження тут і зараз, знаходить оптимальне рішення і створює майбутнє вже сьогодні.

Підприємець дивиться на наявні ресурси і вже з цієї позиції вигадує ідею для бізнесу. А далі:

  1. Ділиться цією ідеєю.
  2. Дозволяє міняти цю ідею.
  3. Критикувати ідею.
  4. І нарешті доповнювати початкову ідею.

В результаті ідея відточується та шліфується. Чим більше людей бере участь в обговоренні, тим сильніше ідея захищена від невдачі та провалу.

Бізнес – віддзеркалення внутрішнього світу підприємця. Будь-який бізнесмен із самого початку готовий до невдачі. Діючи з позиції «критерію допустимих втрат», підприємець міркує так: «Що страшніше: почати справу і зазнати невдачі, або не починати і почуватися незадоволеним».

Автор: Олександр Бєлов

Читайте також