18-02-2015

У Японії з'явився житловий район нового покоління

житловий район Фудзісава

У японському місті Фудзісава з'явився екологічний «розумний» житловий район. Проект коштував владі Японії півмільярда доларів.

Новий район займає дев'ятнадцять гектарів. Він забудований приватними котеджами та багатоквартирними будинками, комерційною нерухомістю, а також будинками, які призначені для суспільних потреб. Цей міський квартал розрахований на проживання трьох тисяч осіб.

Від інших районів японських міст новий квартал відрізняється наявністю великої кількості технічних інновацій. Планується, що завдяки їм споживання електричної енергії у новому районі буде на 30% нижчим, ніж в аналогічних за рівнем населення районах міста, а рівень викиду в атмосферу вуглекислого газу зменшиться на 70%. На третину зменшиться водоспоживання, оскільки активно використовуватиметься дощова вода.

Крім того, дахи всіх без винятку будівель району обладнані батареями, що накопичують сонячну енергію. На подвір'ї кожного будинку передбачено наявність зарядної станції для електромобілів. А вуличне освітлення забезпечуватиметься фотопанелями.

Підготував: Олександр Бєлов