26-07-2023

5 порад як знайти житло в США

Житло у США

Переміщення до США – це справжнє завдання. І розпочинається вона ще на етапі підготовки. Мало хто прагне приїхати в незнайомий мегаполіс і залишитись без місця для ночівлі. Тому багато хто воліє розпочати пошук житла заздалегідь і відразу стикаються з безліччю складнощів. Щоб полегшити процес оренди або купівлі квартири в США, вам знадобиться гарний ріелтор. Разом з експертами порталу Bazar.club рекомендуємо вам уважно вивчити кілька цінних порад.

1. Починаємо підготовку заздалегідь

Переміщення в США не слід сприймати як просте завдання, де ви прибудете, знайдете затишний готель і спокійно шукатимете житло. Ця країна не терпить повільності. Тут немає часу для довгих роздумів. Ще до вашого приїзду важливо мати кілька варіантів житла через. Буде доцільним заздалегідь зв'язатися з власником або ріелтором, який надає конкретні об'єкти нерухомості у тому чи іншому місті, та домовитись про зустріч. Таким чином, ви заощадите собі час та нерви.

2. Вибираємо правильний час оренди

Плануючи оренду житла в Америці, приділіть особливу увагу вибору дати. Найвигідніші ціни на квартири відзначаються у несезонні місяці, такі як жовтень, листопад, грудень, січень, лютий та березень. Однак варто уникати оренди нерухомості під час свят або в кілька днів до або після них, оскільки в такі періоди орендна плата може зрости вдвічі чи більше. Ваш рієлтор повинен знати всю необхідну інформацію.

3. Звертаємось до ріелторів

Послуги рієлтора при здачі квартири можуть виявитися дуже цінними. Орендувати квартиру або придбати будинок в Америці безпосередньо у власника можливо, проте для іноземців це є надзвичайними труднощами. Якщо ви недостатньо обізнані з американським ринком нерухомості, рекомендується звернутися за допомогою кваліфікованого фахівця. Досвідчений ріелтор з нерухомості зможе:

  • Допомогти вам знайти квартиру у бажаному районі.
  • Співвіднести вибір із доступним бюджетом.
  • Застерегти від шахраїв.

Пошук таких фахівців можливий на сайтах, присвячених нерухомості США (там переважно представлені пропозиції від компаній) або на російськомовних дошках оголошень. Наприклад, на сайті bazar.club можна знайти ріелторів, готових надати допомогу у пошуку житла.

4. Доводимо свою платоспроможність

Для іноземців, які бажають орендувати квартиру на тривалий термін у США, необхідно обов'язково підтвердити свою фінансову спроможність перед орендодавцем. Цей процес нескладний. Вам лише потрібно надати документ, що підтверджує, що ваш річний дохід перевищує 40-кратну суму щомісячної орендної плати.

Припустимо, якщо вартість обраної вами квартири становить 1000 доларів на місяць, то ваш річний дохід має бути не менше 40000 доларів (якщо в квартиру заселяється кілька осіб, то ця сума ділиться між ними). Як підтвердження вашої платоспроможності можуть бути надані акції чи інші активи. Проте вимоги встановлюються кожним орендодавцем індивідуально. Більш детальну інформацію з цього питання вам надасть ріелтор нерухомості, до якого ви звернетеся за послугами.

5. Не боїмося діяти

Правильно, оренда та купівля житла в Америці для іноземців – завдання нелегке. Проте боятися не варто. Основна умова – користуватися послугами рієлтора з достатнім досвідом, який буде поряд при пошуку квартири чи будинку та вести всю угоду. Таким чином, ви зможете запобігти можливому зіткненню з шахраями та забезпечите отримання ключів від житла у потрібний час.

Не забувайте, що кожен іноземець, який переїжджає до Америки, стикається з цим етапом – орендою чи покупкою житла. Так, не всім з першого разу вдається знайти квартиру своєї мрії. Не забувайте користуватися послугами рієлтора та сайтом bazar.club, де можна знайти досвідченого та надійного спеціаліста з нерухомості.

Висновок

Пошук житла в США – це складний та відповідальний процес, який потребує ретельної підготовки та активних дій. Дотримуючись наших простих, але ефективних порад, ви зможете підвищити свої шанси на успішне знаходження відповідного житла в цій величезній країні.

Раніше ми розповіли яке житло в СШАкористується особливою популярністю.

Підготував: Олександр Бєлов