18-01-2014

Чому оренда приміщення під офіс є доцільнішою

Оренда офісу у центрі Одеси

Сьогодні вважається правилом гарного тону мати власний бізнес, до того ж це під силу практично кожному. Важливо розробити правильну стратегію, визначитися із видом діяльності, створити бізнес-план, подбати про фінансування бізнесу. І цілком можливо, що успіх не змусить себе довго чекати і незабаром ви почнете отримувати прибуток від своєї справи. Однак на початку шляху новий бізнес очікують на труднощі і свого роду підводні камені, які доведеться подолати.

Одним із перших питань, які доведеться вирішити, є питання розміщення офісу. Орендувати його чи будувати власний? Зайнятися будівництвом нової будівлі для офісу доцільно, якщо планується організація більш-менш великого підприємства. В інших ситуаціях буде доцільніше орендувати приміщення під офіс, особливо на початковому етапі розвитку бізнесу

Потрібно зауважити, що деякі види діяльності зовсім не вимагають наявності офісу, достатньо мати телефон та вихід до Інтернету. Але найчастіше, щоб стати офіційним учасником того чи іншого ринку, необхідно мати презентабельне «обличчя бізнесу», яким якраз і є офіс.

У зв'язку з цим ринок комерційної нерухомості в даний час дуже популярний і пропонує досить багато приміщень для оренди під магазин або офіс.

До приміщення, що орендується під офіс, пред'являється ряд вимог, перша з яких полягає в тому, що воно має знаходитися в людному місці, щоб клієнтам і партнерам було просто знайти його. Відомо чимало випадків, коли красиво оформлений, презентабельний офіс не приносить його власнику бажаного доходу тільки тому, що розташований у важкому місці. Немаловажним є і зовнішній вигляд приміщення, адже воно буде «обличчям» вашої фірми.

Майте на увазі, що орендувати офіс краще у власника приміщення, а не у посередника. У цьому випадку буде простіше вирішувати різні питання, з'являється можливість досягти певних поступок у деяких питаннях, адже ви розраховуєте на довготривалий бізнес, а отже, і довгострокову співпрацю з орендодавцем. Тому під час пошуку приміщення під офіс постарайтеся обійтися без посередницьких послуг. Зараз багато можливостей для такого пошуку, зверніться до засобів масової інформації, проштудируйте оголошення.

Не варто недооцінювати під час пошуку та можливості інтернету: перегляньте міські портали, поспілкуйтеся на форумах відповідної тематики, зверніться з проханнями допомоги до друзів у соціальних мережах. За умови активних пошуків результат не забариться.

Підготував: Олександр Бєлов