17-02-2017

Чому варто працювати у великому агентстві нерухомості?

велике агентство нерухомості

Якщо ви вирішили почати працювати агентом з нерухомості, то вам краще влаштуватися у велику компанію, а не йти до сімейної агенції нерухомості. Спочатку може здатися, що в маленькій компанії буде краще і тісніше відношення між досвідченими ріелторами та новачками. І, здається, що за агентом-початківцем закріплять наставника, який допоможе адаптуватися на ринку житла, але це мало допоможе. Як правило, сімейні агентства нерухомості не мають свого освітнього центру та вивіреної рекламної кампанії, спрямованої на пошук потенційних клієнтів. Усі ріелтори фірми працюють за рекомендаціями чи за вторинними заявками, а бюджет на залучення нових продавців та покупців не передбачено. У результаті новачок буде змушений клеїти оголошення на під'їздах або обдзвонювати сайти у пошуку свого першого заробітку.

А ось у великому агентстві нерухомості є спеціальний освітній центр, в якому всіх співробітників компанії навчають і маркетингової, і юридичної професії. Наприклад, у великій компанії вам можуть розповісти про 40 способів залучення потенційних клієнтів, а у скромному сімейному агентстві нерухомості зможуть озвучити лише 5 без розгорнутого пояснення кожного прийому. Велика корпорація завжди має кошти на рекламні кампанії. Вони влаштовують виставки, наймають промоутерів для роздачі листівок, працюють над впізнаваністю бренду та безкоштовно консультують в інтернеті, по телефону чи на вулиці. За рахунок цього у великій компанії завжди є клієнти, яких можна передати новачкам. І перший заробіток рієлтора буде не за рік, а за кілька місяців.

Чим відомішим буде бренд, під егідою якого працює агент-початківець, тим надійніше він виглядатиме в очах потенційного клієнта. Адже людям, які хочуть купити чи продати нерухомість, дуже важлива безпека угоди. Переплата за комісію великої агенції мізерна порівняно з вартістю квартири. Клієнт вважає за краще заплатити за якісь гарантії, тому і звернутися не до маленького сімейного агентства нерухомості зі статутним капіталом у розмірі 10 тисяч гривень, а до великого холдингу, який вже дуже давно проводить всілякі угоди з житлом на одеському ринку.

Автор: Олександр Бєлов