17-12-2020

Реєстрація бізнесу в Голландії віддалено

Нідерланди давно стали одним із найпривабливіших майданчиків для бізнесу. Це пояснюється і чудовою податковою політикою, і добрим виходом на ринок Євросоюзу. При цьому реєстрація фірми у Голландії не вимагає вашої особистої присутності.

Як зареєструвати фірму в Голландії дистанційно?

Економіка Голландії пройшла кілька етапів лібералізації, і тепер ви можете відкрити свою фірму на її території дистанційно – достатньо лише виписати довіреність на свого представника в іншій країні. Зрозуміло, довіреність має бути завірена нотаріально і, в окремих випадках, вимагати апостилю. До речі, винайняти приміщення для роботи ви також можете дистанційно.

Що стосується цивільного законодавства щодо бізнесу, то жодних фактичних обмежень на те, що у Голландської компанії власником буде іноземець – немає. Будь-який іноземець також може входити до ради директорів, бути членом правління тощо.

Компанія з обмеженою відповідальністю у Нідерландах

Вимоги до директорів фірм у Нідерландах

У ряді випадків, коли частка видів діяльності, що здійснюються на території країни, перевищує 2/3, для укладання угод та ведення справ може знадобитися директор-резидент. Тобто найманий керуючий компанією, який проживає на території Голландії, повною мірою представляє інтереси компанії і має відповідні права. Наявність найманого директора-резидента може знадобитися ще для одного важливого процесу – відкриття рахунку в банку Голландії. Більшість банків не готові працювати з компаніями, якщо не можуть зустрітися на своїй території хоч би з одним представником фірми. Але в даному випадку можна обійтися і особистим візитом до Голландії, якщо це буде доречно та зручно.

Номер ПДВ (VAT) для компанії, зареєстрованої в Голландії

Будь-яка компанія (і приватна особа), які здійснюють торгівлю з країнами Євросоюзу, зобов'язана мати VAT, тобто індивідуальний номер платника податку на додану вартість. При реєстрації в податкових органах Голландії ви автоматично його отримаєте, але наявність (або відсутність) питань до фірми може бути безпосередньо пов'язана з наявністю (або відсутністю) у керівництві компанії резидентів країни.

До речі, пандемія коронавірусу, яку багато хто вже визнав трансформуючою подією для світової економіки, ніяк не вплинула на процедуру реєстрації фірми в Голландії - ви і зараз можете спокійно пройти всі її етапи.

Звісно, ​​відкриття бізнесу в одній із країн Євросоюзу – важливий та відповідальний крок для будь-якого підприємця. Якщо ви вибрали з усіх країн саме Нідерланди, спробуйте все ж таки запланувати туди кілька поїздок, щоб, при всій простоті дистанційної реєстрації, не мати надалі проблем із місцевими податковими органами та іншими відомствами.

Підготував: Олександр Бєлов