17-09-2018

Помилки щодо планування ресурсів підприємства (ERP)

планування

Планування ресурсів підприємства (ERP) – це один із дорогих інструментів для оптимізації робочого потоку та скорочення витрат.

Якщо ви не плануєте належним чином будь-який бізнес, то напевно це коштуватиме вам мільйонів. Для подолання подібної ситуації необхідно ознайомитися з частими помилками ERP, які необхідно уникати, щоб звести до мінімуму потенційні втрати.

1. Нереалістичне планування

Планування життєво важливе, якщо ви хочете, щоб ваш проект ERP досяг успіху, але планування має бути реалістичним. Якщо це нереалістичне планування, воно призведе до плутанини. Ви не повністю зрозумієте поточний процес, що призведе до мінімізації прибутку та ефективності бізнесу.

2. Вибір постачальника

У процесі вибору постачальників недостатньо просто переглядати веб-сайти, щоб вибрати відповідного. Замість цього, зателефонуйте до конкретної компанії та запитайте про їхню послугу або продукт. Це дає змогу отримати більше інформації про компанію. Зрештою, не забудьте запитати посилання на ресурс, щоб дізнатися більше.

3. Неточне визначення часу та ресурсів

Багато компаній неточно оцінюють час та ресурси, необхідні для впровадження нової системи. Це може призвести до відкликання проекту від клієнтів. Тому, щоб уникнути цього, використовуйте кілька кроків (наприклад, переглянути проблему, вирішити проблему та запам'ятати проблему).

4. Незакінчене навчання

При впровадженні ERP-системи дуже важливо найняти добре навченого співробітника. Відсутність навчання є одним із основних причин припинення проектів. Тому перед впровадженням ERP-системи переконайтеся, що співробітники здатні працювати з новою системою та навчіть їх відповідним вимогам.

5. Погана база даних

Якщо ви хочете отримати точний результат для ERP-системи, переконайтеся, що у вас є відповідна база даних. Вкрай важливо дотримуватися структурного програмування та процедурних параметрів, щоб мінімізувати ймовірність помилок. Тому підтримуйте точну базу даних.

Раніше АН BFS опублікувало матеріал про те, як правильно організована комерційна діяльність впливає бізнес.

Підготував: Олександр Бєлов