16-03-2015

Найвисотніший будинок Африки буде зведено в марокканській Касабланці

Al Noor Tower

У марокканському місті Касабланка має зрости найвищий хмарочос на всьому африканському континенті. Його висота становитиме 540 метрів!

Висотна будівля матиме назву «Вежа світла» (Al Noor Tower). Однак надалі вежа отримає нове ім'я на честь монарха Мухаммеда VI, який нині править Марокко. Цікаво, що параметри майбутньої вежі – 540 метрів та 114 поверхів – мають символічне значення. Висота 540 метрів символізує Африканський континент, на якому розташовані 54 держави (маються на увазі країни, які мають незалежність), а кількість поверхів (114) – число глав священної для мусульман книги – Корану. За формою будівля нагадуватиме собою перову ручку, що також символічно і означає світло знань, яке несе мусульманська релігія народам.

Зведення будівлі має розпочатися вже у 2015 році, а завершитись – у 2018. Передбачається, що вартість обійдеться в один мільярд доларів. Реалізацією амбітного будівельного проекту займеться девелоперська компанія з Дубаї. У будівлі розмістяться торгові комерційні площі, а також готель класу Люкс. За словами представників девелоперської компанії, Королівство Марокко було обрано для будівництва найвищого в Африці хмарочоса через політичну стабільність цієї держави, а також через його унікальне географічне положення, оскільки Марокко є воротами до Європи та Африки.

Сьогодні найвисотнішим будинком Африки є будівля, розташована в ПАР. Йдеться про 223-метровий Йоханнесбурзький хмарочос під назвою Carlton Centre, який був зведений ще в далекому 1973 році.

Підготував: Олександр Бєлов