15-04-2015

Діснейленд у Шанхаї планується відкрити у 2016 році

Disneyland China

Перший у материковій частині КНР Діснейленд буде відкритий не 2015 року, як планувалося раніше, а трохи пізніше. Його відкриття має відбутися у 2016 році.

Ймовірно, ця урочиста подія буде приурочена до святкування Місячного нового року, традиційного азіатського свята, яке відзначається у січні-лютому (залежно від місячного календаря).

Китайський Діснейленд буде відкрито у місті Шанхай. Цей Діснейленд стане п'ятим на планеті і третім на території азіатського регіону. Передбачається, що новий розважальний парк стане головною точкою тяжіння в Шанхаї для іноземних туристів. Відомо, що у шанхайському Діснейленді буде найпростіший замок принцес Disney, а також сад, присвячений зодіакальному колу. Цей сад є унікальним, аналогів йому немає в жодній іншій «Країні Діснея». Зазначимо, автори проекту обіцяють, що шанхайський Діснейленд буде китайським не лише за географічним розташуванням, а й за духом.

Вартість будівництва даного об'єкта обійдеться інвесторам у суму, що перевищує п'ять мільярдів доларів. Загалом над його зведенням працює понад вісім тисяч людей.

Підготував: Олександр Бєлов