08-08-2011

Як правильно вибрати офіс для бізнесу?

Як правильно вибрати офіс для бізнесу?

Не секрет, що бізнес без офісу довго існувати не зможе, тому, як тільки ви вирішили відкрити свою справу, починайте наглядати підходяще приміщення для офісу. Може здатися, що підшукати підходящий варіант дуже просто, але насправді цей процес може забрати багато часу. Найкраще, коли знайти місце вийшло якраз під час реєстрації документів на бізнес, але такий успіх буває дуже рідко.

Безпосередньо перед пошуком приміщення потрібно виконати деякі заходи. Насамперед обов'язково визначтеся з типом та розмірами майбутнього офісу. Щоб згодом знайти оптимальний варіант, необхідно чітко уявляти образ майбутнього приміщення.

Найкраще відразу вирішити для себе, яка частина міста буде найбільш підходящою для розвитку бізнесу. Райони, які не підходять за всіма параметрами, краще відсіяти одразу.

Виходячи зі свого фінансового стану, плануйте, яку суму ви зможете без шкоди віддавати на орендну плату. При цьому ця цифра має прописуватися у бізнес-плані.

Є кілька основних способів пошуку нерухомості і можна підібрати для себе найоптимальніший. Сьогодні з'явилося безліч агентств нерухомості, але якщо ви вирішили скористатися даним варіантом, то краще подавати заявки в кілька подібних закладів. Цей спосіб дуже хороший своєю ефективністю, але висока оплата багатьох відштовхує, адже за успішно досконалої угоди доведеться віддати місячну орендну плату.

Якщо хочете заощадити, то можна шукати офіс самостійно, купивши газету чи перечитуючи оголошення на вулицях. Дізнайтеся, чи здаються приміщення в торгових комплексах, великих будинках, організаціях та інших місцях.

Для полегшення процесу пошуку можна використовувати знайомих, які можуть підказати потрібний варіант. Якщо пощастить, тоді ви одразу підберете гарне приміщення. Але в ідеалі поєднувати всі способи, щоби значно підняти шанси на успіх.

Після того, як підходящий варіант буде знайдено, настає нова фаза переговорів щодо умов орендної плати і тут необхідно враховувати деякі важливі моменти.

Насамперед це терміни оренди, адже якщо вони більше року, тоді буде потрібно реєстрація в різних держструктурах. Обов'язково проаналізуйте та розплануйте графік помісячних платежів на рік уперед. Уточніть, чи потрібна передоплата, чи входять платежі за комунальні послуги у вартість оренди, чи є інтернет і телефон, який режим підприємства, де розташований офіс, чи можна встановлювати рекламні щити, чи є стоянка і для яких автомобілів.

І головне, які б умови ви не погодили, але краще мати справу з оренди із власником нерухомості, адже тоді завжди можна домовитися.

Автор: Олександр Бєлов