15-05-2020

Як купити квартиру в Києві недорого?

Київ

Не можна не погодитись, що купівля житла у Києві – відповідальний крок. Ціни на нерухомість у столиці завжди були високими. Але купити квартиру в Києві можна дешевше, якщо врахувати деякі поради фахівців.

Сьогодні існує безліч пропозицій на первинному та вторинному ринку нерухомості (можна ознайомитись за посиланням: https://www.country.ua). Задавши параметри фільтра, можна вибрати варіант, який влаштовує всі характеристики.

Недорогое нерухоме майно

Щоб купити житло в Києві недорого, можна вибрати один з наступних варіантів:

  • терміновий продаж;
  • квартира на Борщагівці та Троєщині;
  • розстрочка;
  • купівля нерухомості у передмісті;
  • без ремонту.

У випадках купити нерухоме майно можна недорого. Часто у новобудові квартири продаються з великою знижкою. Це трапляється, якщо забудовник хоче швидко розпродати квартири, що залишилися при введенні будівлі в експлуатацію. Варто врахувати, що зазвичай це житло з посереднім виглядом із вікон або незручним плануванням. Але знижки на таку нерухомість можуть бути більшими.

На вторинному ринку знижки 10-15% на квартири роблять нечасто. Потрібно бути готовим миттєво внести потрібну суму. Часто це житло у поганому стані, з великими боргами.

У деяких районах житло коштує менше. Це твердження справедливе для Троєщини та Борщагівки. Це віддалені від центру райони із добре розвиненою інфраструктурою. Тут є торгові центри, школи, дитсадки, фітнес-центри та інші важливі для комфортного життя заклади. Недоліком цих районів є довгий шлях до центру. Добиратися сюди доведеться щонайменше з однією пересадкою, часто і довго стояти в пробках.

Купівля на виплат

Багато забудовників пропонують розстрочку від 3 до 12 місяців, діють іпотечні програми. Початковий внесок становить 50-60% вартості житла. Потрібно підтвердити свої «білі» доходи, розмір яких має бути вдвічі більшим, ніж щомісячний платіж.

Купівля у передмісті

Ірпінь

Мешканці передмістя називають себе киянами. Зручна транспортна розв'язка дозволяє добиратися до центру навіть із передмістя. Купівля квартири в Ірпені, Вишгороді, Крюківщині, Вишневому буде вигіднішою на 10-15%, ніж у центральних районах.

Причому добиратися на роботу буде простіше, ніж із лівобережних районів. Бровари пов'язані з Києвом прямою гілкою метро, ​​а проїзд в автобусах із передмість коштує не набагато дорожче, ніж у міському транспорті.

Приємним бонусом купівлі житла за містом є близькість природи, тиша та розміреність, низька забрудненість повітря.

Якщо квартира знаходиться у «житловому стані», можна заощадити на покупці. Згодом доведеться зробити капітальний та косметичний ремонт. Квартира зі стандартним плануванням, без дорогих склопакетів та «косметики» коштує на 5-10% менше, ніж аналогічне житло у цьому ж районі. За заощаджені кошти можна зробити якісний ремонт, вибравши дизайн на свій смак.

Підготував: Олександр Бєлов