27-05-2011

Кабмін створить містобудівний кадастр

база даних

Кабінет міністрів України затвердив положення про містобудівний кадастр, яким передбачається створення бази даних про забудову з конкретизацією прив'язки об'єктів до певної території або земельної ділянки, повідомили в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, пише Building.

Як зазначив глава міністерства Віктор Тихонов, кадастр являтиме собою систему зберігання та використання геопросторових даних про територію, адміністративно-територіальні одиниці, екологічні, інженерно-геологічні умови, інформаційних ресурсів державних будівельних норм, стандартів, правил для задоволення інформаційних потреб у плануванні територій та будівництві .

В. Тихонов уточнив, що містобудівний кадастр поповнюватиметься з інших кадастрів для визначення охоронних зон, меж земельних ділянок, координат об'єктів та міститиме базу нормативних показників забудови. Створенням та веденням кадастру займатиметься спеціальна служба, яка, як передбачається, працюватиме у складі спеціально уповноважених органів містобудування та архітектури.

Підготував: Олександр Бєлов