15-05-2019

Зміни ДСП «Гостиниці» – електронні системи контролю доступу

ключовий код

Для підвищення норм безпеки мешканців та захисту їх майна у готелях у нових змінах ДСП «Готель» запропоновано обов'язково влаштовувати електронні системи контролю доступу – вхід за безконтактними картками до номерів та інших приміщень готелів.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе:

«Ситуації із крадіжками завжди неприємні. Тому, щоб підвищити безпеку та захистити тих, хто проживає від таких негативних моментів, ми запропонували при проектуванні нових та проведенні реконструкції існуючих готелів обов'язково передбачати електронні системи контролю входу в сам готель та номери – за безконтактними картками. Це зручно, ефективно та безпечніше. За допомогою таких електронних систем можна відстежувати та ідентифікувати всі входи до номерів, у тому числі персоналу».

Це дозволить підвищити рівень обслуговування в українських готелях, зробити їх надійнішими та безпечнішими для громадян. Крім того, що важливо, використання безконтактних карток дозволить суттєво скоротити енерговитрати у будівлі завдяки «енергозберігаючим кишеням», через які за допомогою картки контролюється подача електроенергії в номер.

Відповідно до змін у ДСП, при проектуванні готелів необхідно передбачати заходи, що захищають від несанкціонованого проникнення в готельні номери та інші приміщення за допомогою сучасних систем контролю доступу та відеоспостереження.

Зміни розроблені ВАТ «КиївЗНДІЕП», вже затверджені та будуть опубліковані найближчим часом.

Державні будівельні норми (ДСП) - обов'язкові для виконання нормативні акти, що використовуються при проектуванні нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Нагадаємо, у нових ДСП «Висотні будівлі та комплекси» прописано необхідність проведення нових аеродинамічних випробувань, які сприятимуть підвищенню пішохідної комфортності

Підготував: Олександр Бєлов