15-04-2019

Найвищий у світі водоспад усередині будівлі

внутрішній водоспад

У Сінгапурі відкритий для відвідувачів аеропорт Jewel Changi перлиною якого є 40-метровий вихор - найвищий у світі водоспад усередині будівлі.

500 тис. осіб, зареєстрованих для попереднього перегляду, отримали можливість ознайомитись із проектом аеропорту в період з 11 по 16 квітня перед його відкриттям 17 квітня.

Перлиною аеропорту став 10-поверховий комплекс площею 135,7 тис. кв. м. на місці паркування для автомобілів одного із терміналів. У ньому і знаходиться найвищий внутрішній водоспад у світі.

Швидкість падіння води сягає 38 тис. літрів за хвилину. А під час вечірніх світлових та звукових шоу швидкість знижується до 7,5 тис. літрів за хвилину.

Комплекс спроектований всесвітньо відомим архітектором Моше Сафді і має характерний куполоподібний фасад.

В аеропорту Jewel Changi налічується понад 280 магазинів та точок харчування, 95% орендних площ з них уже зайнято. Близько 50% складу орендарів – бренди із Сінгапуру.

Відвідувачі аеропорту також можуть розраховувати на різноманітність довгоочікуваних нових для Сінгапуру брендів, які відкриють свої перші магазини.

Будівництво Jewel Changi розпочалося з новаторських розробок у грудні 2014 року, а будівельні роботи було завершено до 2017 року.

Нагадаємо, найвища будівля Західної Європи буде збудовано у сільському містечку Бранде в Данії, населення якого становить лише 7 тис. осіб.

За матеріалами CNA