15-01-2021

Модернізація вагонів допоможе збільшити пасажиропотік

залізниця

Для забезпечення комфортної поїздки пасажирів «Укрзалізниця» часто реалізують різні проекти та зміни. І голова УЗ Володимир Жмак, який був призначений на цю посаду у серпні 2020 року, прагне покращити умови для перевезення громадян. Після свого призначення кабінетом міністрів В. Жмак вже реалізував деякі свої проекти, а новини Укрзалізниці свідчать про те, що і на майбутній 2021 рік у нього та його команди є нові плани.

В одному з інтерв'ю він заявив, що з повагою та турботою ставиться до всіх, хто користується залізничним транспортом, і намагатиметься зробити його максимально комфортним. І це входить у плани якраз найближчим часом. А щоб зробити все належним чином, УЗ використовує інвестиції на реконструкцію та модернізацію поїздів та їх поїздів, які прямуватимуть у різні боки по всій країні.

В АТ «Укрзалізниця» повідомили про свої плани на ремонт понад 50 вагонів, які коштуватимуть приблизно 450 млн. грн. А завдяки використанню виробничих потужностей УЗ вдасться досягти необхідного результату.

Крім того, завдяки державному фінансуванню планується купівля 100 вагонів, які також використовуватимуться для перевезення людей. На таке придбання планується виділити суму 2,7 млрд. грн.

Зміни у поїздах

У свою чергу Олександр Перцовський, який на даний момент виконує обов'язки члена правління та директора філії «пасажирської компанії» АТ «Укрзалізниця», уточнив, що під модернізацією вагонів маються на увазі наступні роботи:

  • встановлення нових віконних блоків із сучасними склопакетами;
  • кондиціонерів;
  • монтаж USB розеток біля кожного пасажирського місця;
  • полички, на яких зручно розмістити телефон на час заряджання;
  • зручні місця для склянок;
  • системи клімат-контролю.

Безумовно, це не всі нововведення, яких потребують вагони для перевезення пасажирів, але згодом АТ «Укрзалізниця» планується зайнятися й іншими питаннями. Глава правління додав, що на поліпшення рухомого складу цього року виділяється понад 5 млрд грн, і частина з них піде на капітальний ремонт, а друга на капітальне будівництво.

Для того, щоб збільшити пасажиропотік, важливо не лише додати поїзди та приєднати нові вагони, а й покращити умови під час поїздки. І все це допоможе залучити більше людей і цим збільшити прибуток у майбутньому на подальші модернізації.

Підготував: Олександр Бєлов