11-09-2019

Найстаріші компанії у світі, які залишилися «на плаву»

Компанії, які змогли знайти вигідну ринкову нішу і протриматися кілька десятків, а то й сотень років заслуговують на повагу. Однак є й ті, які працювали лише певний час, а коли настав час змінюватися – просто пішли з ринку, так і не знайшовши нового покликання.

Найбільш відомі компанії, які працюють уже кілька сотень років, і за цей час зберегли свою частку ринку.

Sotheby’s

Нині цей аукціон процвітає. Стан справ компанії Sotheby’s краще, ніж коли-небудь. А з'явився знаменитий аукціон ще 1744 року, коли людина на ім'я Семюел Бейкер вирішила продати кілька книг. Для цього він організував аукціон, і першого ж дня продав 457 книг. З того часу Sotheby's – це найбільший у світі аукціон, на якому можна купити антикваріат, предмети мистецтва та інші цінні речі. Попит на такі послуги зростає, тому Sotheby's функціонуватиме ще довгий час.

Lloyd’s

Це одна з найвідоміших страхових компаній у світі. Вона була заснована в далекому 1688 в Англії. А тепер практично у кожній країні відкрито філії страхової компанії Lloyd's.

Навіть згодом справи компанії не погіршилися. Навпаки, ще кілька століть тому пріоритетний напрямок діяльності Lloyd’s було страхування судновласників, то тепер тут можна застрахувати все, що завгодно.

The London Gazette

Компанія стала першим джерелом інформації для англійців. У 1665 році це була перша газета, яка надавала повні та докладні новини про різні події. Можна знайти безліч згадок в історії про цю газету. Автори художньої літератури постійно згадують про London Gazette.

З часом популярність видання трохи впала, переважно це пов'язано з появою інтернету. Однак і зараз ця газета – одна з найвідоміших не лише в Англії, а й у всьому світі.

The London Gazette logotype 1837

Beretta

Поза всяким сумнівом, цей збройовий бренд найвідоміший у світі. Компанія Beretta заснована в 1526 році постачає зброю більш ніж у 100 країн світу, і не знайдеться людини, яка навіть не чула про пістолети Беретта.

Підготував: Олександр Бєлов