15-01-2020

Що означає Таймшер?

житло

Що означає термін «володіння відпочинком» у сфері нерухомості? Чи правда, що споживач купує квартиру або будинок для відпочинку за частку від вартості на певну кількість років і протягом цього часу може використовувати її в обумовлені періоди, наприклад, у відпустці?

Угода про таймшера укладається між власником майна (підприємцем) та споживачем у письмовій формі. На його основі споживач за плату набуває права користуватись повністю мебльованою та обладнаною квартирою або будинком для відпочинку.

Договір укладається на термін понад рік з можливістю продовження. Протягом цього часу споживач може використовувати житло тільки протягом певного періоду року, як правило, 1, 2 або 3 тижні, наприклад, у святкові дні. В решту часу житло буде здаватися в оренду.

Договір має деяку подібність коїться з іншими цивільно-правовими договорами, саме з орендою. Різниця полягає в тому, що в договорі таймшера підприємець зобов'язаний підтримувати житло у стані, який підходить для погодженого використання (і, таким чином, як описано у договорі) протягом усього терміну дії договору, включаючи ремонт та інші необхідні витрати.

Раніше ми повідомляли яким має бути обслуговування підприємств, управляючих подобовим житлом.

Автор: Олександр Бєлов