14-07-2017

Як позбавитися страху невдачі при створенні свого бізнесу

щаблі бізнесу

В результаті невеликого аналізу з'ясувалося, що багатьом підприємцям-початківцям, заважає СТРАХ! Як позбутися основних страхів?

Основні страхи, які заважають новачкам: страх прогоріти, страх починати без зв'язків, страх починати без грошей, страх відсутності необхідних знань та страх незнання конкретних кроків, а точніше, з чого починати свій бізнес. Давайте спробуємо розібратися і розбити ці страхи в пух та порох!

Страх прогоріти: виникає внаслідок страху втрати грошей і засудження чи глузувань з боку оточення. Рішення: завжди починайте свій бізнес без початкового капіталу, тоді втрачати нічого буде. Для невіруючих – це більш ніж реально. Саме починайте без вкладень та розвивайте свій бізнес. Відповідно, не прогорівши, ви і не почуєте на свою адресу глузування інших людей. А якщо навіть таке трапиться, просто задайте цій людині запитання: «А він сам хоча б раз підняв свою дупу і зробив те саме?».

Страх – відсутність зв'язків. Цікаво, ви з ким і де хочете зв'язати себе? Узами шлюбу чи наручниками? Зв'язки у бізнесі, якщо вони вам потрібні, з'являються після створення та успішного функціонування вашої справи, але ніяк не перед. І чим більшими будуть ваші клієнти, тим крутішими будуть ваші зв'язки. Пам'ятайте про це.

Страх – починати без грошей. А хто вам взагалі сказав, що бізнес потрібно починати з грошима? Я вам відповім, ті бідні люди, які оточують вас! Це відмазка у людей така! Вони виправдовують себе так. Мовляв, потрібні гроші, а я їх не маю. Відповідно, я не можу розпочати бізнес. Не будьте такими ж амебними.

Страх – відсутність необхідних знань та інформації. Ви багато хто вже відучився у школі, багато хто в інститутах, хтось ще навчається. Скажіть, хіба вам мало інформації вже дали? Багато, тільки це не та інформація, яка зробить вас багатими та щасливими. Рішення: вам потрібно знати лише деяку практичну інформацію від людини, яка вже пройшла цей шлях! Ви бажаєте отримати таку інформацію? Саме ту, що швидко допоможе вам створити свій перший прибутковий бізнес? Думаю, що багато хто дасть відповідь «Так».

Страх – не знаю, з чого саме розпочати! Тут є два шляхи вирішення проблеми. Перший: ви самі шукаєте всю необхідну інформацію та самі застосовуєте її. Другий: ви отримуєте потрібну інформацію у людини, яка нею володіє. Кожен вибирає собі сам. Але, повірте мені, в бізнесі, та й загалом у житті, КРАЩИЙ результат завжди у тих, хто робить щось швидше за інших.

Якщо ви самі шукатимете інформацію, то старт вашого бізнесу може розтягнутися на довгі роки, як у багатьох. Та й не факт, що ви знайдете саме необхідну практичну інформацію.

Автор: Олександр Бєлов