14-03-2016

Незвичайні бізнес-ідеї

бізнес-леді

Виявляти оригінальність можна у різних галузях, а виявити її в бізнесі – отже, бути на шляху до успіху. Навіть маючи значний стартовий капітал, можна «прогоріти», якщо немає ідеї. У статті наведені найцікавіші з них, можливо, вони допоможуть надихнутись, і тоді на одну незвичайну ідею у світі побільшає.

У Каліфорнії компанія фрілансерів пропонує свою оригінальну послугу великим магазинам та супермаркетам. Вона полягає в тому, щоб покупцю, який придбав нову техніку, доступно пояснити її функціональність і за одну годину навчити користуватися нею, для цього співробітник виїжджає додому до клієнта. Для останнього послуга безкоштовна. Фрілансери пояснюють, що завдання сучасного покупця – споживання товарів, допомагаючи людям розбиратися в техніці, вони таким чином стимулюють споживання, що дає зростання ВВП у країні.

Незвичайна ідея щодо створення бізнесу осінила мешканку Нью-Йорка Джил Теста після розлучення з чоловіком та відвідування похорону. Вона пропонує труни для обручок. Зовні вони схожі на звичайні, але всередині є гарне оксамитове оздоблення, зовсім як в оригінальній коробочці для кілець. Також клієнти можуть скористатися послугою нанесення напису на труну. Свою діяльність Джил здійснює через власний інтернет-магазин.

Розумні беруші. Сучасні цифрові технології зробили зі звичайних беруш девайс. Він був розроблений у Великій Британії. Беруші мають свій плеєр, а також можливість з'єднуватися зі смартфоном, завдяки чому їх можна налаштувати на відтворення музики, що сприяє розслабитися та заснути. Але це не все. Розроблено функцію, що фільтрує звуки, що доносяться «зовні». Тобто беруші можна запрограмувати так, щоб чути тільки телефонний дзвінок або дружину(а).

У місті Сан-Франциско є сервіс для лінивих - винос сміття. Є спеціальний сайт, де залишивши свої контакти, можна оформити своєрідну передплату цього сервісу. Протягом тижня, на будинок приїжджатимуть працівники, і виноситимуть сміття. Якщо ідея клієнту подобається, то наступного тижня може знову оформити передплату. Вартість послуги залежить від обсягу сміття, що виноситься. Вона варіюється від 5 до 13 доларів США на тиждень.

Звичайно, у статті наведено лише кілька оригінальних бізнес-ідей, у світі їхня величезна кількість і кожна має право бути. Як видно, можна заробляти і досягти успіху навіть на шалених ідеях, деякі з яких не вимагають великих вкладень.

Підготував: Олександр Бєлов