14-08-2017

Як знайти дешеву ділянку для покупки

земельна ділянка

Серед міських жителів завжди є чимало охочих придбати власну заміську ділянку. Одним він потрібний для створення саду чи городу, а іншим – для спокійного літнього відпочинку. Зазвичай перешкодою для покупки стають надто високі ціни на землю, але існують і недорогі ділянки, які потрібно лише правильно шукати.

Під час пошуку найдешевших ділянок намагайтеся не зв'язуватися з посередниками. Купівля ділянки через приватних посередників обходиться дорожче, оскільки їх відсотки зазвичай додаються до ціни. Знайти пропозиції від власників землі можна на сайтах, що спеціалізуються на розміщенні оголошень або у соціальних мережах.

Вартість ділянки безпосередньо залежить від її місцезнаходження та віддаленості від населених пунктів. За наявності машини різниця в десять кілометрів не буде значною, а ось ціни на землю за такої віддаленості вже помітно відрізнятимуться одна від одної.

На вартість землі впливає розвиненість транспортної та соціальної інфраструктури, а також наявність інженерних комунікацій. Коли ділянка необхідна для тимчасового відпочинку або садівництва, ви зможете обійтися без газопостачання та електрики. Такі ділянки продаються за найнижчими цінами.

Ціни на землю можуть змінюватись зі зміною пір року. Настання весни призводить до зростання попиту, і вартість ділянок зростає. Восени та взимку пропозиція зазвичай перевищує попит, що сприяє поступовому зниженню цін. Навесні та влітку ділянки активно використовуються власниками, і вони не готові їх продати до збирання врожаю. Найкращим часом для покупки ділянки є кінець осені та початок зими.

Не варто забувати про роль економічної ситуації у країні, плануючи придбати землю. Під час криз багато людей не можуть знайти роботу, що призводить до зменшення їх доходів. Чим менше люди можуть собі дозволити, тим дешевшою стає вартість їхніх ділянок. Таким чином, кризи є найкращим періодом для покупки землі. Враховуйте циклічність криз, щоб підібрати потрібний момент і встигнути відкласти для цього гроші. Якщо ви захистите свої заощадження від інфляції, то покупка землі стане ще вигіднішою.

Перед тим як шукати відповідну ділянку в оголошеннях, постарайтеся дізнатися про продаж землі у знайомих та колег. Цілком може виявитися, що хтось із їхнього кола спілкування збирається продавати землю. Придбання ділянки через знайомих вам людей буде більш надійним та вигідним варіантом.

Автор: Олександр Бєлов