05-09-2012

У мережі інтернет з'явиться карта розміщень ділянок в Україні

поле соняшників

З 1 січня наступного року в мережі Інтернет можна буде знайти та розглянути кадастрову карту в електронному вигляді, яка допоможе вам негайно перевірити власну ділянку землі. Цю інформацію надав на презентації цього проекту Микола Присяжнюк – міністр продовольчої та аграрної політики.

Також він повідомив, що карта в електронному вигляді дасть хорошу можливість переглядати все українські земельні ділянки, і навіть необхідну інформацію про них (кордону, площу тощо.). Микола Присяжнюк упевнений, що такий проект забезпечить вільний доступ до необхідної інформації.

Крім сказаного вище, хочеться відзначити, що на паперових носіях також є подібна інформація, але деяка може бути застарілою або невірною, тому електронний портал дасть можливість виправити деякі моменти.

З 1 січня наступного року також запроваджуються нові бланки документального зразка свідоцтв на нерухомі об'єкти.

Міністр переконаний, що проект, пов'язаний із відкриттям кадастрової карти в електронному вигляді, який запрацює вже на початку 2013 року на українській території, стане однією з важливих передумов для закінчення земельних реформ та утворення земельних ринків сільгосп призначення.

Щоб відбулося завершення всіх робіт із відкриття земельного кадастру на території України, необхідно, щоб Світовий банк продовжив терміни для видачі документів на право власності на земельну ділянку у поселеннях міського типу та селах.

За матеріалами www.nbnews.com.ua.