13-12-2013

Поширені шахрайські схеми на ринку новобудов

пастки від забудовників

Всім відомо, що ринок новобудов має не тільки позитивні моменти, які характерні для більшості новобудов, але й присутність у цьому сегменті ложки дьогтю. Як не припуститися помилки і потрапити на хитрощі аферистів? Це та інші питання, що стосуються безпеки нашого капіталу, безпосередньо хвилюють велику кількість громадян, які хочуть укласти угоду та стати учасником пайових відносин.

Неможливо не торкнутися основної і досить поширеної серед не чесних забудовників такої актуальної проблеми, як фактично продаж повітря. Дуже часто, багато компаній починають будівництво житлового об'єкта, не маючи на руках відповідних дозволів. Логічний ланцюжок таких дій цілком очевидний і прозаїчний, забудовники припускають, що органи нагляду не зможуть відмовити і допустять подальше проведення будівельних робіт, особливо коли виявлять, що фундаментальна смуга практично закладена. І за допомогою невеликих фінансових впливів усі питання можна врегулювати з користю у свій бік, але це далеко від істини. Як правило, всі такі історії закінчуються забороною і що несправедливо страждають якраз не забудовники, які займаються незаконною діяльністю, а пайовики, які довірили свої накопичення для будівництва майбутнього будинку, в якому відповідно планували жити. У принципі, подальший перебіг подій очевидний і передбачуваний — компанія оголосить себе банкрутом і зніме з себе всі зобов'язання щодо повернення виплат ошуканим учасникам. В результаті люди залишаються без грошей та природно без квартир.

Законними діями прийнято вважати лише ті, які не виходять за рамки 214 нормативного акта, решта потребує юридичної узгодженості та детального вивчення. Багато забудовників, намагаючись заощадити, намагаються шукати обхідні схеми, минаючи основний договір. Як наслідок, заманюючи покупців низькими цінами, починають пропонувати придбання нерухомості за договорами, що не проходять державної реєстрації. Звичайно, така необачність небезпечна, перш за все, для учасників, тому що якщо свого часу компанія раптово пропаде, жодний суд не допоможе повернути вкладені гроші. І якщо договір укладено безпосередньо із забудовником, звичайно, доведеться витратити час на судові розгляди, але в цьому випадку існує найменший відсоток, що гроші буде повернено, винятком є ​​реєстрація договору з третіми особами. І тут ніяких втішних доказів немає.

Ще одна не менш популярна пастка від забудовників, коли укладається попередній договір на початковій стадії будівельних робіт, а після основних внесків планується різке збільшення цін на придбану квартиру. Як правило, причиною такого обману є банальна неуважність покупців, тому уважніше варто вивчати всі пункти договору, в якому має бути зазначено фіксовану величину.

Автор: Олександр Бєлов