13-09-2016

4 способи зробити орендовану квартиру затишною

інтер'єр

Будинок – фортеця, що своїм затишком оберігає людей від зовнішніх проблем та негараздів. Як то кажуть, будинки та стіни лікують. Але що робити тим, хто винаймає квартиру? Невже їм потрібно завжди почуватися в гостях, і іншого виходу немає? Невже їм слід почуватися у скромному гамаку, який ось-ось знесе потужний порив вітру? Не обов'язково. Скориставшись чотирма порадами з цієї статті, можна легко зробити інтер'єр чужої житлової площі більш домашнім.

Порада 1 – вдихнути в текстиль душу

Можна в'їхати в орендовану квартиру, як у плацкартах, - по-спартанськи з матрацом і валізою. А можна по-господарськи, зі своїми скатертиною, покривалом, наволочками та іншими текстильними радощами. Навіть «сірий» і бляклий диван розквітне від гарних подушок. А якщо додати ще й трохи плюшевого начиння, то чуже ліжко стане й зовсім царським ложем.

Порада 2 - фізіономія тут, фізіономія там ...

Рада більше підходить сім'ям, ніж поодиноким обивателям (бо бачити своє обличчя на стіні та зберігати спокій не кожному під силу). Отже, можна розставити та розвісити фотографії. Експерти кажуть, що відтінок сепія виглядає стильніше, але ... потрібно бути акуратніше, щоб не перетворити незатишну квартиру в похмуру і лякає.

Порада 3 – розставити рослини

Вони не лише вироблятимуть кисень і позитивно впливатимуть на енергетику, а й радуватимуть своїм зовнішнім виглядом. Однак важливо оцінити рівень освітленості і тепла на потенційному місцерозташуванні рослини, так як млява квітка не дуже символізує будинок.

Порада 4 – гра зі світлом чарівна

Взагалі, підвішена до стелі лампочка (особливо енергозберігаюча) – це дуже економно та сердито. Але найбільше підходить для панорами фільму жахів, ніж для затишного інтер'єру. Тому варто подбати про цікаве висвітлення. Наприклад, розкішна люстра (тільки не в однокімнатній квартирі метр на метр, немає) та додаткове освітлення для затишних вечірніх посиденьок за чашкою чаю. Варто подивитися, як використовують освітлення професійні дизайнери, і взяти на озброєння фішки, що сподобалися. Або просто прислухатися до себе та свого бачення ідеально комфортного приміщення (може, ви його вже собі уявляли?).

Висновок

На цьому збірка порад підходить до фіналу. Сюди навмисно не вміщено порад на кшталт «переклеїти шпалери» або «замінити лінолеум», так вони є витратними як фінансово, так і за часом. Починати треба з простого, може їм все й обмежиться, адже попереду ще облаштування власного житла.

Автор: Олександр Бєлов